Stattaki yasak hayıra vesile oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-14-2010 (13:11)   Son Mesaj: 12-14-2010 (13:11)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    12-14-2010

    Stattaki yasak hayıra vesile oldu

    Stattaki yasak hayıra vesile oldu
    Kayserispor'un Kadir Has Stadı'nda oynadığı maçlarda güvenlik gerekçesiyle toplanan yaklaşık 6 bin lira madeni para, Kızılay'a bağışlandı.

    Kızılay Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, maç günleri turnike önüne konulan kumbaralardan elde edilen gelirin Kızılay'a bağışlanması nedeniyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş adına Kadir Has Stadı Müdürü Ali Üstünel'e teşekkür plaketi verdi.
    Gösterilen hassasiyetin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Uzandaç, stat personelinin kan bağışında bulunarak kendilerine ekstra bir katkı da sağladığını kaydetti.

    Uzandaç, Kadir Has Stadı'ndaki 15 kumbaradan bu sezon ki 6 maçta yaklaşık 6 bin lira, Kadir Has Spor Salonu'ndaki 2 kumbaradan da 2 maçta yaklaşık bin lira gelir elde ettiklerini sözlerine ekledi.

    Kadir Has Stadı Müdürü Ali Üstünel de AA muhabirine yaptığı açıklamada, maça gelen taraftarların özel güvenlik görevlileri tarafından tek tek aranarak stada alındıklarını söyledi.

    Taraftarların, 5149 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine İlişkin Kanun kapsamında ceplerindeki madeni paralarla stada girmelerine izin verilmediğini ifade eden Üstünel, şu bilgileri verdi:

    ''Güvenlik görevlileri madeni paralara el koymak istediğinde tartışmalar yaşanıyordu. Hem bu tartışmaların hem de suiistimallerin önüne geçmek için Kızılay'dan stada giriş kapılarına yardım kumbaraları koymasını istedik. Taraftarlar stada girerken ceplerindeki madeni paraları bu kumbaralara atıyorlar. Her maç sonrası da Kızılay yetkilileri gelip kumbaraları kendileri açıyorlar ve paraları teslim alıyorlar. Taraftarlar bu vesile ile hayırlı bir işe de imza atıyorlar.''

    Üstünel, her maçta toplanan madeni para miktarının değiştiğini, ancak hiçbir zaman bin liranın altına düşmediğini anlattı.




    Stattaki yasak hayıra vesile oldu Yorumları