Mesut 180 ülkeye tanıtıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-13-2010 (19:13)   Son Mesaj: 12-13-2010 (19:13)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    12-13-2010

    Mesut 180 ülkeye tanıtıldı

    Mesut 180 ülkeye tanıtıldı
    180 ülkede okunan "Magazin-Deutschland.de" dergisi, Alman Milli Takımı'nın Real Madrid'de oynayan Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil'i tanıttı.

    Almanya'nın Frankfurt kentindeki Societaets-Verlag adlı yayınevi tarafından 2 ayda bir Almanya Dışişleri Bakanlığı'nin işbirliği ile yayınlanan ve 180 ülkede okunan "Magazin-Deutschland.de" dergisi, Alman Milli Takımı'nın Real Madrid'de oynayan Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil'i tanıttı.
    Dergide, "Yeni bir tarz" başlığı ile yayınlanan yazıda, hiç kimsenin Mesut Özil kadar iyi bir şekilde "yeni Alman futbol kültürü"nü temsil etmediği ifade edildi.

    Küçük bir çocukken Gelsenkirchen kentindeki mahallesinde top koşturan Mesut Özil için şimdi Real Madrid'in "futbol tapınağı" olarak bilinen Bernabeu Stadı'nın, bu sezonun başından beri kendisi için büyük bir sahne olduğu kaydedildi.

    Real Madrid'de bir çok Alman futbolcunun oynadığı, Türk kökenli Mesut Özil'in ise Alman toplumunun çeşitliliğini yansıtan yeni bir kuşaktan geldiği belirtilen haberde, babasının yaklaşık 40 yıl önce Türkiye'nin kuzeyinde bulunan Hısıroğlu köyünden Almanya'nın Ruhr bölgesine geldiği ve Mesut'un da burada doğduğu hatırlatıldı.

    Mesut'un küçük yaşlarda Lübnan'lı, Tunus'lu, Türk ve Alman gençlerle birlikte top oynadığı ve Almanya'nın çeşitliliğini öğrendiği, spor ile toplumda önemli bir yer edindiği ifade edilen haberde, ilk kez 17 yaşında Schalke 04 takımı için sahaya çıktığı, 2009 yılında 21 Yaş Altı Alman Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonu olduğu ve Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda önemli bir oyuncu olarak ön plana çıktığı kaydedildi.

    Mesut'un, Almanya'nın Berlin'de Türkiye'ye karşı oynadığı maçta bir gol attığı hatırlatılan haberde, Türk taraftarların 90 dakika boyunca Mesut'u ıslıkladığına da işaret edildi.

    Türklerin bir kısmının, Mesut'un Almanya için oynamasına alındığı, ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Mesut'u destekleyerek, kendisini başarılı bir uyum örneği olarak nitelendirdiği belirtilen haberde, Mesut'un milli takıma yeni bir tarz getirdiği kaydedildi.

    Genç futbolcunun ayrıca, kendi adını taşıyacak ve uyum projelerini destekleyecek bir vakıf kurmayı planladığı, bu vakıf ile Alman ve göçmen ailelerin çocukları için bir öğrenci değişim projesi gerçekleştirmek istediği bildirildi.




    Mesut 180 ülkeye tanıtıldı Yorumları