Antalya'nın hedefi Premier lig   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-13-2010 (11:11)   Son Mesaj: 12-13-2010 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 573  

    12-13-2010

    Antalya'nın hedefi Premier lig

    Antalya'nın hedefi Premier lig
    Cornelia Diamond Resort&SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya, hedeflerinin İngiltere Premier Lig takımlarını Antalya'da kamp yapmaya getirmek olduğunu söyledi.

    Zafer Alkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'ya devre arasında bin 500 civarında futbol takımının gelerek kamp yaptığını belirtti. Alkaya, Antalya'ya dünyanın çeşitli ülkelerinden futbol takımlarının geldiğini ama özellikle İngiltere Premier Lig, İspanya, Fransa liglerinden takımların gelmesini hedeflediklerini kaydetti.
    Alkaya, Antalya'ya dünyanın en iyi takımlarını çekmek için çalışmalar yaptıklarına dikkati çekerek, ''Hedefimiz İngiltere Premier Lig takımlarını Antalya'ya getirmek. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Chelsea yöneticileri ve menajeri Belek'te futbol sahalarını gezdi, sahalara ve otellere hayran kaldı. Bizim otellerimiz ve sahalarımız İspanya ve Portekiz'dekilerden daha iyi. Ancak başta İngiltere takımları olmak üzere, Fransa, İtalya, İspanya takımlarının gelmesi için daha fazla çalışma yapılmalı'' dedi.

    Takımların burayı görmeleri halinde bir daha Antalya'dan başka yerde kamp yapmayacağını savunan Alkaya, ''Hedef İngiltere Premier Lig olmalı ama bunun için devletin tanıtım desteğine ihtiyaç var. Kültür ve Turizm Bakanlığı daha fazla futbol takımının gelmesi için, ülke imajının daha da iyi düzeye gelmesi için gerekeni yapmalı. Bu takımların aklına 'Kamp Antalya'da yapılmalı' düşüncesini sokmalıyız. Bunu başardığımızda dünyanın en iyi takımları devre arası kampı için Antalya'ya gelecektir'' diye konuştu.

    -''THY, BARCELONA VE MANCHESTER UNITED'İ ANTALYA'YA GETİRMELİ''-

    ''THY, sponsor olduğu Barcelona ve Manchester United takımlarının Antalya'da kamp yapmaları için destek olmalı'' diyen Alkaya, THY'nin her iki takıma da sponsor olduğunu, uçaklarının her iki takımın renkleriyle donatıldığını, İngiltere ve İspanya'dan futbol takımlarının devre arası kampı için Antalya'ya gelmesinde THY'nin büyük katkısının olabileceğini ifade etti.

    Bu yıl devre arasında Belek'teki tesislerine 25 birinci lig takımının kamp için geleceğini anlatan Alkaya, şunları söyledi:

    ''Bu yıl Almanya, Hollanda, Avusturya, Rusya 1. liginden 25 takım kamp için Belek'e gelecek. Bu yıl takımlar Belek'e erken gelmeye başladı. İlk olarak Bosna Hersek Milli Takımı ile Dinamo Kiev takımları kamp için tesislerimize geldiler. Daha sonra Almanya, Hollanda ve diğer ülkelerin birinci lig takımları gelecek. Özellikle Ocak ayının başından itibaren gelişler artacak. Sadece bizim tesislerimize değil, Belek'teki diğer tesislere de çok sayıda takım geliyor. Hedefimiz dünyada tanınmışlığı daha fazla olan takımların Belek'te kamp yapmalarını sağlamak olmalı. O zaman hem Belek çok daha iyi tanıtılır hem de Antalya'ya gelen futbol takımı sayısı çok daha fazla artar.''




    Antalya'nın hedefi Premier lig Yorumları