VİDEO Futbol maçında taraftarlar çatıştı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-11-2010 (18:11)   Son Mesaj: 12-11-2010 (18:11)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    12-11-2010

    VİDEO Futbol maçında taraftarlar çatıştı

    VİDEO Futbol maçında taraftarlar çatıştı
    Ürdün'de iki futbol takımının taraftarları arasında çıkan çatışmada 250 kişi yaralandı. Yaralanmaların çoğu seyirciler ile oyun sahası arasındaki büyük bir metal parmaklığın çökmesinden sonra meydana geldi.



    Polis yetkilisi Ahmed Ebu Hamid, yaralanmaların çoğunun, başkent Amman'daki futbol stadyumunda Vahdet ve Faysali takımları arasında dün akşam oynanan maçtan sonra seyirciler ile oyun sahası arasındaki büyük bir metal parmaklığın çökmesinden sonra meydana geldiğini söyledi.
    Hamid, yaralananlar arasında 30 polisin de bulunduğunu ifade ederken, polisin çatışmaların başlamasına neden olduğu sanılan 10'dan fazla kişiyi sorguladığı belirtiliyor.

    Çatışmaların Vahdet takımının Faysali'yi 1-0 yenmesinin ardından stattan çıkan Faysali taraftarlarının Vahdet taraftarlarına taş ve su şişeleri atmasıyla başladığı bildirildi.

    Oyuncuları ve taraftarlarının çoğu Ürdün'ün Bedevi kavminden olan Faysali takımı ile oyuncuları ve taraftarlarının çoğunu Filistinlilerin oluşturduğu Vahdet takımının taraftarları arasındaki husumetin uzun yıllara dayandığı bildiriliyor.

    Çatışmanın, Ürdün'deki Bedeviler ile Filistinliler arasındaki derin bölünmeyi gösterdiği belirtildi.

    Gazze Şeridi kökenliler hariç, Ürdün'deki Filistinlerin çoğu Ürdün pasaportu taşıyor. Kendilerine tanınan yurttaşlık haklarından büyük memnuniyet duyan Ürdünlü Filistinlilerden bazıları ise ordu, emniyet ve diğer yüksek mevkilere getirilmelerinin yasaklanmasına karşı çıkıyor.

    Ürdün'ün yerlileri ise Filistinli mültecilerin ülkeye sadakatinin olmadığını ileri sürüyor.

    İki takım arasında geçen yıl oynanan maçta Faysali taraftarları, Ürdün Kralı Abdullah'ın Filistin kökenli karısı Rania ve veliaht prens Hüseyin ile alay eden sloganlar atmıştı.




    VİDEO Futbol maçında taraftarlar çatıştı Yorumları