Boks Federasyonu'nda üç istifa   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-02-2010 (14:13)   Son Mesaj: 12-02-2010 (14:13)    Cevap: 0    Gösterim: 532  

    12-02-2010

    Boks Federasyonu'nda üç istifa

    Boks Federasyonu'nda üç istifa
    Boks Federasyonu Merkez Hakem Komitesi (MHK) Genel Sekreteri Vahap Beşer ile MHK üyeleri Şahin Sarımuratoğlu ve Şakir Urvasızoğlu görevlerinden istifa etti.

    Beşer ve Sarımuratoğlu, TSYD Ankara Şubesi'nde düzenledikleri basın toplantısı ile istifalarını açıklarken, Urvasızoğlu ise Erzurum'dan federasyon başkanlığına gönderdiği bir dilekçeyle görevi bıraktığını bildirdi.
    MHK Genel Sekreteri Beşer, Türk boksuna 37 yıldır hizmet ettiğini belirterek, ''Bu süre zarfında yaptığım hizmetler Türk boksunun gelişmesine katkı sağlamak, daha ileriye götürmek adına yapılan özverilerdi. Hakemlikte ise ülkemi birçok kez Avrupa, dünya ve Akdeniz Oyunları'nda başarıyla temsil ederek, final yöneten boksun ender neferlerinden birisiyim. Türk boksunun benim ve benim gibi kişilere gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Göreve geldiğimizden bu yana 2 uluslarararası turnuva ve 3 şampiyonayı ilklere imza atarak başarıyla gerçekleştirdik. Bu durum herkesin memnuniyetinin bir kanıtıdır'' diye konuştu.

    Vahap Beşer, böylesine başarılı bir ekibin, mevcut başkanının yanlı tutumları nedeniyle hak etmediği muameleyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

    ''Gelin görün ki mevcut başkanın yanlı tutumları ve basiretsiz davranışları, federasyon camiasından tepki görmeye başlamıştır. Disiplin kurulundan başlayan istifalar, yönetim kurulu ve antrenörlerle devam etmiştir. Boks camiası bir ailedir ve bir bütündür. Bunu kimse inkar edemez. Hele hele başarısı Türkiye sınırlarını aşmış antrenörlere 'başarısızdılar zaten ben onları görevden alacaktım' şeklinde sarf edilen sözler gerçekleri yansıtmadığı gibi bir federasyon başkanına yakışmamaktadır. Herkese mavi boncuk dağıtarak yalan yanlış işlerle bir yere gelinemeyeceği gerçeği yakında ortaya çıkacaktır. Bizler yıllarca birbiriyle dost, kardeş olarak bütünleşmiş aile bireyleri gibiyken, şu anda ikilem yaşamaktayız. Federasyon başkanının yanlış tutumlarından dolayı sevdiğim ve gurur duyduğum MHK Genel Sekreterliği görevimden istifa ediyorum.''

    Beşer, bu konuda ilgililere seslerini duyurmak istediklerini de vurgulayarak, ''Bu çöküntü nereye kadar devam edecek. Lütfen sesimizi duyun. Sayın Bakan, Sayın Genel Müdür duyun da gerekli önlemleri alın. Türk boksu ileriye gitmiyor, devamlı batıyoruz. Müdahale zamanı gelmedi mi'' dedi.

    MHK Üyesi Şahin Sarımuratoğlu da toplantıda, boks federasyonunda 1983 yılından beri uluslararası hakem olarak görev yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

    ''2 gün önce MHK toplantısı yapılıyor ve bu toplantıya MHK üyesi ben ve 2 arkadaşım çağrılmıyoruz. Başkana neden çağrılmadığımızı sorduğumuzda ise 'önemli bir toplantı değildi' cevabını alıyoruz. Biz de bunun üzerine başkanın bizimle çalışmak istemediğini anlıyor ve görevimizden istifa ediyoruz. Dünyanın takdir ettiği bir hakemi Eyüp Gözgeç, ne oldu da toplantılara çağırmıyor. Bunu anlamış değilim. 15 senedir boks federasyonu yönetiminde görev yapan Eyüp Gözgeç'in hala Türk boksuna kimin hizmet ettiğini anlayamamış olması beni endişelendirdi.''




    Boks Federasyonu'nda üç istifa Yorumları