Nevin Yanıt'ın aklı dünya şampiyonasında   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-01-2010 (12:13)   Son Mesaj: 12-01-2010 (12:13)    Cevap: 0    Gösterim: 569  

    12-01-2010

    Nevin Yanıt'ın aklı dünya şampiyonasında

    Nevin Yanıt'ın aklı dünya şampiyonasında
    İspanya'nın Barcelona kentindeki 20. Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Nevin Yanıt, önümüzdeki yıl yapılacak Dünya Şampiyonası'nda da madalya hedeflediğini söyledi.

    Yanıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16. Akdeniz Oyunları ve 25. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda kazandığı iki altın madalyanın ardından, son olarak da Avrupa Şampiyonası'nda bayanlar 100 metre engellide 12.63'lük Türkiye rekoru derecesiyle altın madalya kazandığını hatırlattı.
    Güney Kore'de gelecek yıl 27 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında yapılacak 13. Dünya Atletizm Şampiyonası hazırlıklarını antrenörü Cüneyt Yüksel nezaretinde, 3 ay boyunca Güney Afrika'da sürdüreceğini belirten Yanıt, ''Avrupa Şampiyonu olmak kolay değil. 100 metre engellide teknik gerekiyor. 12 yıl önce başladığım atletizmde haftanın 6 günü 5'er saat antrenman yapıyorum. Avrupa Şampiyonası'nda yakaladığım başarıyı Dünya Şampiyonasına taşımak istiyorum. Önümüzdeki yıl yapılacak Dünya Şampiyonasında da madalya alacağım. Şu an moral ve motivasyon yönünden zirvedeyim'' dedi.

    Dünya Şampiyonası'nda hiç bir rakibinden korkmadığını ve kendinden emin bir şekilde yarışmaya hazırlandığını ifade eden Yanıt, ''Dünya Şampiyonasında iyi bir derece elde edeceğime inanıyorum. Çünkü, Avrupa Şampiyonası'nda elde ettiğim 12.63'lük derecem, 2008 Pekin Olimpiyatlarında gümüş madalya almıştı. İnanıyorum ki, ben de Dünya Şampiyonasında daha iyi dereceyi elde ederek, başarılarıma yenilerini ekleyeceğim'' diye konuştu.

    -HAYALİNDE ÖĞRETMENLİK VAR-

    Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda son sınıf öğrencisi olduğunu ve kaldığı tek ders nedeniyle mezun olamadığını vurgulayan Yanıt, küçükken hayalinde öğretmenlik bulunduğunu, atletizmi bıraktıktan sonra öğretmenlik yapmayı istediğini söyledi.

    Gelecekte bilgi birikimini öğrencilerine aktarmayı planladığını belirten Yanıt, ''Umarım atletizm ilköğretim okullarına yayılır, bizler de geleceğin sporcularını yetiştiririz'' dedi.

    Şu an örnek aldığı hiç bir sporcu bulunmadığını ve ''Nevin Yanıt zaten bir ekol oldu'' diyen Yanıt, şunları kaydetti:

    ''Artık günümüzde insanlar beni örnek alıyor, ben de bir ekol oldum. O nedenle kendimi daha geliştirerek, 2011 yılındaki dünya ve 2012 yılındaki olimpiyat şampiyonalarından en iyi dereceyi yaparak, zirvenin keyfini çıkartmayı planlıyorum'' diye konuştu.




    Nevin Yanıt'ın aklı dünya şampiyonasında Yorumları