300 Avro'ya takılan rekor tescillendi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-29-2010 (16:11)   Son Mesaj: 11-29-2010 (16:11)    Cevap: 0    Gösterim: 379  

    11-29-2010

    300 Avro'ya takılan rekor tescillendi

    300 Avro'ya takılan rekor tescillendi
    Bulgaristan'daki atletizm yarışlarında uzun atlamada rekor kıran ancak 300 ile 800 avro arasında bedeli olan doping testini yaptırmadığı için rekoru tescillenmeyen Sivaslı milli atlet Alper Kulaksız'ın başarısı kayıtlara geçti.

    Fenerbahçe Spor Kulübü atletizm takımının antrenörü Ziya Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 yaşındaki milli atlet Alper Kulaksız'ın, Bulgaristan Atletizm Federasyonu'nun 12-13 Haziran 2010 tarihleri arasında düzenlediği Bulgaristan Ulusal Atletizm Şampiyonası'nda uzun atlamada elde ettiği 7 metre 52 santimetrelik derecenin, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun aldığı karar doğrultusunda uzun atlamada genç erkekler Türkiye rekoru olarak tescillendiğini bildirdi.
    Bulgaristan'daki yarış sonrası bir takım nedenlerden dolayı Alper'in doping testinin yaptırılamadığını, bu nedenle o dönemde derecenin Türkiye rekoru olarak tescil edilmediğini hatırlatan Özel, federasyonun uluslararası yarışmalara katılım baraj dereceleri ve Türkiye rekorlarının geçerli sayılacağı yarışmalar hakkında 26 Kasım tarihinde bir duyuru yayımladığını belirtti.

    Özel, ''Duyurunun 1. maddesinde, 'Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ve Avrupa Atletizm Federasyonları Birliği (EA) denetiminde yapılan tüm uluslararası yarışmalarda derecenin geçerli olması için numune verme zorunluluğu yoktur. Organizasyon komitesince numune alınıyor ise bu geçerlidir. Alınmıyor ise sporcunun numune verme zorunluluğu yoktur' ifadeleri yer alıyor. Alper'in derecesi de bu madde gereğince tescillendi'' dedi.

    Alper'in pisteki 7,52'lik derecesiyle, Mesut Yavaş'a ait olan 1996 yılındaki 7,49'luk Türkiye rekorunu kırdığını ifade eden Özel, Alper'in bu rekoru daha da geliştirmesi için çaba göstereceklerini belirterek, ''Alper ile bu rekoru daha da geliştirmek istiyoruz. Bu rekoru 14-15 yıl boyunca kırılamayacak, ulaşılması güç bir dereceye getirmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

    Uzun atlamada genç erkeklerde salon yarışlarında da rekorun 7,45'lik dereceyle Mesut Yavaş'a ait olduğunu hatırlatan Özel, salon yarışlarındaki uzun atlama Türkiye rekorunu da Alper'in kırmasını hedeflediklerini söyledi.

    Alper'in başarılı ve gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu ifade eden Özel, Alper'i 21-24 Temmuz 2011 tarihlerinde Estonya'nın başkenti Tallinn'de yapılacak Gençler Avrupa Atletizm Şampiyonasına hazırladıklarını belirterek, ''Bu şampiyonada öncelikli hedefimiz finale kalmak'' dedi.

    Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan milli atlet Alper Kulaksız ise ''Rekorum tescil edildiği için mutluyum, yeni rekorlar kırmayı hedefliyorum. En büyük hedefim Avrupa Gençler Şampiyonasında ilk 3'e girmek. Avrupa Şampiyonasına en iyi şekilde hazırlanıyorum, Estonya'da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için var gücümle çalışıyorum'' diye konuştu.

    -DOPİNG TESTİ YAPTIRILMADIĞI İÇİN REKOR TESCİLLENMEMİŞTİ-

    Bulgaristan Atletizm Federasyonu'nun 12-13 Haziran tarihleri arasında düzenlediği Bulgaristan Ulusal Atletizm Şampiyonası'na ferdi olarak katılan Alper Kulaksız, 7,52'lik derecesiyle 18 sporcunun katıldığı yarışta üçüncü olmasına karşın, uzun atlamada genç erkeklerde Türkiye'deki en iyi dereceyi elde etmişti.

    Bulgaristan'daki derecesiyle Türkiye rekoru kıran atlet Kulaksız, yeterli maddi imkanı olmadığı için yarış sonrasında 300 ile 800 avro arasında bedeli olan doping testini yaptırmayınca, derece o dönemde rekor olarak tescillenmemişti.




    300 Avro'ya takılan rekor tescillendi Yorumları