FIFA, Katar'ı 'yüksek riskli' ilan etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-20-2010 (05:13)   Son Mesaj: 11-20-2010 (05:13)    Cevap: 0    Gösterim: 444  

    11-20-2010

    FIFA, Katar'ı 'yüksek riskli' ilan etti

    FIFA, Katar'ı 'yüksek riskli' ilan etti
    Körfez ülkelerinden Katar, 2018 ya da 2022'de Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ancak ülkede yaz aylarında artan sıcaklıktan dolayı FIFA tarafından Katar'ın 'yüksek riskli' ilan edildiği bildirildi.

    Toplam dokuz aday arasından Katar, 2022'de Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hak kazandığı takdirde Ortadoğu ülkeleri arasında bir ilki gerçekleştirmiş olacak. Katar'ın gerekli tesis ve altyapıyı tamamlayabilmek için 50 milyar dolarlık bütçe ayırdığı öğrenildi.
    Fakat geçen hafta FIFA tarafından 24 üyeli karar heyetine gönderdiği resmi yazıda Katar'ın yarışmaya katılan takımlar için hazırladığı tesislerin 'yüksek riskli' olduğu ifade edildi. Medyada yer alan haberlere göre FIFA tarafından adaylar arasında yapılan diğer bir değerlendirmede de yaz aylarında 50 dereceye yaklaşan sıcakların 'potansiyel sağlık riski' taşıdığına dikkat çekildi. Bunun yanısıra 30 kilometrelik bir alan içerisinde 12 stadyumun bulunmasının getireceği zorluklar vurgulandı.

    Katar'ın adaylık heyeti yönetim kurulu başkanı Hasan El Tavadi, yaptığı yazılı açıklamada, "Ülkede yaz aylarındaki iklim durumuyla ilgili tedirginlikleri anlıyoruz. Raporda dile getirilen önlemleri klimalı ve soğutmalı stadyumlar, antrenman sahaları ve izleyici bölümleri oluşturarak aldık" dedi. Katar'ın yanısıra Rusya'nın operasyon bakımından 'orta risk' taşıdığı belirtildi. Rusya'nın havaalanları ve uluslararası bağlantıları heyet tarafından 'yüksek riskli' görüldü.

    Son oylamanın 2 Aralık'ta yapılacağı Dünya Kupası ev sahipliği için yarışan diğer ülkeler arasında Avustralya, Güney Kore, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İspanya-Portekiz ve Hollanda-Belçika bulunuyor.




    FIFA, Katar'ı 'yüksek riskli' ilan etti Yorumları