Türk sporu Atatürk'ü anıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-10-2010 (13:11)   Son Mesaj: 11-10-2010 (13:11)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    11-10-2010

    Türk sporu Atatürk'ü anıyor

    Türk sporu Atatürk'ü anıyor
    Federasyonlar ve spor kulüpleri Büyük Önder Atatürk'ün ölümünün 72. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

    Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden yayınlanan mesajda, ''Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal etmesinin 72'nci yılında sevgi ve özlemle anıyoruz'' denildi.

    FENERBAHÇE
    Fenerbahçe Kulübü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72. yılı dolayısıyla İstanbul'da anma töreni düzenledi.

    Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki Fenerbahçe Müzesi'nin girişinde düzenlenen törene Kulüp Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ve üyeler, kulüp yönetim kurulu üyeleri Ünal Uzun, Turan Şahin ve Yasemin Merçil, kongre üyeleri, kulüp genel müdürü Serkan Acar, amatör şubelerin kaptanları ile altyapı sporcuları, Kadın Çalışma Komitesi'nin üyeleri, Fenerbahçe Koleji öğretmen ve öğrencileri, kulüp personeli ve çalışanlar katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma töreninde konuşan Yüksel Günay, Cumhuriyetin ve laik düzenin bekçisi olarak Fenerbahçe'nin 72 yıldır Büyük Önder Atatürk'ü andığını belirterek, ''Ama ne yazık ki, bugün Türkiye'de Atatürk'ü minnet ve şükranla anmak istemeyenler var. Ona siz sahip çıkacaksınız. Ama ona mezarda sahip çıkarak değil, eserlerine, Cumhuriyetine ve ordusuna sahip çıkarak, sahip çıkacaksınız'' dedi.

    Törende Fenerbahçe Kulübü Müze Tarih ve Arşiv Kurulu Başkanı Sertaç Kayserilioğlu bir konuşma yaptı.

    Tören tüm katılımcıların bir ağızdan ve alkışlarla söylediği 10. Yıl Marşı ile sona erdi.

    BASKETBOL FEDERASYONU

    Basketbol Federasyonu çalışanları, Abdi İpekçi Spor Salonu önünde Atatürk'ü andı. Federasyon çalışanlarının hazır bulunduğu tören sırasında, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki Türk Bayrağı yarıya indirilirken, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.




    Türk sporu Atatürk'ü anıyor Yorumları