Grekoromen güreşte kupa sevinci   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-07-2010 (18:11)   Son Mesaj: 11-07-2010 (18:11)    Cevap: 0    Gösterim: 499  

    11-07-2010

    Grekoromen güreşte kupa sevinci

    Grekoromen güreşte kupa sevinci
    Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda mücadele eden Ankara ASKİ Spor Grekoromen Güreş Takımı, finalde Rusya'nın Novosibirsk takımını 5-2 yenerek kupanın sahibi oldu.

    Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Grekoromen Güreş Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Türkiye'yi temsil eden Ankara ASKİ Spor, Novosibirsk ile karşılaştı. Bu karşılaşmada 55 kiloda Elçin Aliyev, Ivan Tatarinov'u 3-1 yenerken, 60 kiloda Fuat Aliyev, Ivan Kyilakov'u, 74 kiloda Şeref Tüfenk, Roman Vlasov'u, 96 kiloda Cenk İldem, Vasiliy Teplovchov'u ve Rıza Kayaalp de Alexander Ekinov'u aynı skorla 3-0 yendi. Bu skorla ASKİ Spor, 7 yıl aradan sonra kupayı 2. kez müzesine götürmeyi başardı.
    ASKİ Spor, 2003 yılında Ukrayna'da düzenlenen organizasyonda da kupayı kazanmıştı.

    Öte yandan Rus ekibi Novosibirsk'in 2. olduğu müsabakalarda, Ukrayna'nın Azovmash takımı ile Bulgaristan'ın Loveç takımı üçüncülüğü paylaştı.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASKİ'nin şampiyonluğundan gurur duyduğunu belirterek, ''Çok keyif aldım. Güzel bir maçtı. Açık ara farkla kazandılar. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak güreşe verdiğimiz katkıdan dolayı mutluyum. Destek vermeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

    Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak da omuz omuza güzel bir mücadele olduğunu belirterek, ''İstanbul'da yapacağımız 2011 Dünya Şampiyonası için burası güzel bir tecrübe oldu. Güzel de bir başarı elde ettik'' dedi.

    Ankara ASKİ Spor Grekoromen Güreş Takımı Teknik Direktörü Mehmet Akif Pirim ise ''2. kez kupayı kazandığımız için mutluyuz. Bizi izlemeye devam edin'' açıklamasını yaptı.

    Bu arada Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinden önce Avrupa Güreş Federasyonları Birliği (CELA) Cup turnuvası yapıldı. Burada Sırbistan'ın Partizan ekibi 1. olurken, Polonya'nın Mkz Unia takımı ikinci ve Hırvatistan'ın Lika ekibi de üçüncülüğü elde etti. Dereceye girenlerin kupa ve madalyaları törenle verildi.




    Grekoromen güreşte kupa sevinci Yorumları