Aybaba'nın ikinci yarı umudu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-02-2010 (19:13)   Son Mesaj: 11-02-2010 (19:13)    Cevap: 0    Gösterim: 407  

    11-02-2010

    Aybaba'nın ikinci yarı umudu

    Aybaba'nın ikinci yarı umudu
    Bucaspor'un teknik direktörü Samet Aybaba, ''Devre arasına kadar alabildiğimiz en fazla puanı alıp, ondan sonra ikinci yarıya motive olmamız lazım'' dedi.

    Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak Bucaspor'un teknik direktörü Samet Aybaba, ''Devre arasına kadar alabildiğimiz en fazla puanı alıp, ondan sonra ikinci yarıya motive olmamız lazım'' dedi.
    Kardemir Karabükspor maçı için hazırlıklarına Atatürk Stadı yan sahasında başlayan Bucaspor'da antrenmana, kadro dışı bırakılan Tomas ve Dady'nin yanı sıra ülkesinden henüz dönmeyen Manucho da katılmadı. Sarı-lacivertli ekipte geçen sezondan sakatlıkları bulunan Erman ile Berkay ise takımla birlikte çalışmalara başladı.

    Teknik direktör Samet Aybaba, antrenmandan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, ligdeki Sivasspor maçının ardından kupada Konyaspor karşısında daha iyi şeyler yaptıklarını, ancak hafta sonu oynadıkları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi.

    Son maçta kötü bir oyun ortaya koyduklarını kaydeden Aybaba, ''Kötü bir gidişatımız var. Kardemir Karabükspor, ligin başından beri en iyi oynayan takımlarından biri. Yücel Hoca gerçekten iyi işler yapmış. Mevcut kadrosuyla yeni oyuncuları iyi motive etmiş, iyi bir takım oluşturmuş. Bizim 3 puana ihtiyacımız var. Arkadaşlarla hep konuşuyoruz, anlatabildiğimiz kadar anlatıyoruz. Devre arasına kadar alabildiğimiz en fazla puanı alıp, ondan sonra ikinci yarıya motive olmamız lazım'' diye konuştu.

    Aybaba, bir gazetecinin, takımda devre arasında bir ''operasyon'' yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine, ''Sonuçta her kulüp sezon ortasıyla ilgili çalışma yapıyor, oyuncuların performansına bakıyor, teknik adamınkine bakıp ona göre değerlendirme yapıyor, buna göre futbolcu kadrosuna takviye veya değişim yapıyor, biz de ona göre doğal olarak çalışıyoruz'' yanıtını verdi.

    Sezon başında yapılan transferlerin hayal kırıklığı olup olmadığının sorulması üzerine Aybaba, ''Sonuçta bunlarla ilgili konuşmaya gerek yok. Oyuncularımız, bizim kadromuzda mevcut. Onlardan devre arasına kadar en üst verimi almaya çalışıyoruz. Ondan sonra arkadaşlarla ilgili yönetimimizle oturup, yeni bir yapılanmaya gideceğiz'' dedi.

    Aybaba, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un talimatlara aykırı bir biçimde menajerlik faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine ilişkin bir soruya da ''İçeriğinde ne var ne yok tam bilmiyorum. Federasyonun elinde bir şey var ki arkadaşımızı konuyla ilgili PFDK'ya tedbirli olarak sevk ediyor. Olayların ortaya çıkması gerekiyor, ne olup ne bittiğini biz bilmiyoruz. Tabii ki iyi bir şey değil. Biz bir meslektaşımızla ilgili böyle bir şeyden rahatsız oluruz. Böyle bir şeyin ortaya çıkması beni şahsen rahatsız etti. İnşallah arkasından bir şey çıkmaz. O da mutlu şekilde işine devam eder'' karşılığını verdi.

    Öte yandan, TFF Yönetim Kurulu tarafından Etik Kurulu'na sevk edilen teknik direktör Bülent Uygun ile ilgili olarak Bucaspor Kulübü Başkanı Şeref Üstündağ ve kulüp avukatı Emin Özmen, bugün Etik Kurulu'na ifade verirken, Üstündağ, kuruldan herkese örnek bir kararın çıkacağına inandığını söyledi.




    Aybaba'nın ikinci yarı umudu Yorumları