Buzda çalım atıp, golü atmak zordur!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-25-2010 (16:13)   Son Mesaj: 10-25-2010 (16:13)    Cevap: 0    Gösterim: 646  

    10-25-2010

    Buzda çalım atıp, golü atmak zordur!

    Buzda çalım atıp, golü atmak zordur!
    Buz Hokeyi Marmara Cumhuriyet Kupası bu hafta düzenleniyor. 2. kez düzenlenen organizasyona ilgi büyük.

    Arzu Erdoğaral'ın haberi

    Yıldız ve minik takım kategorilerinde maçlara yoğun bir şekilde hazırlanan Buz Korsanları takımı antrenörü Umut Çelik on5yirmi5"e konuştu.
    Buz üzerinde kaymak, kayarken de maç yapmak bizler açısından zor gözükse de, kimileri için bu durum sıradan ve kolay...

    Buz hokeyi, yurt dışında yaygın bir spor olsa da, ülkemizde de bu sporu hiçbir destek almasalar da başarıyla gerçekleştiren isimler de var. Amaçları ise açık; buz hokeyini ülkemizde gereği gibi yaygınlaştırmak ve Türk"ün adını bu sporla da dünyaya duyurmak...

    İzlemesi oldukça zevkli olan buz hokeyini ve ülkemizdeki durumu, son günlerde alanında adını başarılarla duyuran Buz Korsanları Antrenörü Umut Çelik"e sorduk.

    Buz hokeyi nasıl bir spordur? Oldukça zor gözüküyor. Bize anlatır mısınız?

    Buz hokeyi, dışarıdan bakıldığında zor gibi gözüken, bütün sporlarda olduğu gibi çalışma, kondisyon ve spor disiplini ile öğrenilebilecek bir takım oyunudur. 2 takım halinde, 5 oyuncu 1 kaleciden oluşan oyuncuların, pakı (disk) kontrol ederek, kaleye atıp sayı üzerinden puan alması şeklinde 20 dakikalık 3 devreden oluşan zaman kesitlerinde oynanır. Diğer sporlara göre hızlı ve sert bir spordur. Ekipmanları da spora uygun olarak vücudu korumaya yönelik yapılmıştır.

    Buz hokeyi ABD ve Kanada gibi ülkelerde oldukça popüler... Ancak aynı durum ülkemiz için geçerli değil... Size göre Türkiye"de bu spor neden futbol kadar ilgi görmüyor?

    Buz hokeyi soğuk ülke sporudur. Hokey denilince akla ilk gelen ülkeler Kanada, Amerika, Rusya, Slovakya ve Finlandiya"dır. Bu ülkelerde en çok ilgi gören ve alt yapıdan gelişen sporcu sayısı çok yüksek maalesef... Ülkemizde bu spor pek duyulmamış ve destek alamıyor. Yazılı basın ve TV gibi görsel alanlarda yer alamıyoruz ve bu sporun yeterince duyulması sağlanamıyor. Ama dediğiniz gibi futbol ülkemizde en çok tercih edilen spor dalı ve basında sürekli yer alıyor. Buz hokeyi sporunu ülkemizin %5"nin bile duyduğunu düşünmüyorum. Biz, kulüpler olarak sporun yaygınlaşması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

    Dünyada buz hokeyinin geldiği nokta ile ülkemizdeki durumu karşılaştırdığımızda nasıl bir tabloyla karşılaşırız?

    Ülkemiz, buz hokeyi sporuna 1989 yılında Ankara"da acılan Olimpik buz pisti ile başlamıştır. Diğer ülkeler de bu sporun geçmişi daha fazla ve şuan üst düzeyde hokey oynuyorlar. Ülkemiz de bu sporun yapılması için yeterli sayıda tesis yok, bu şartlarla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve inanıyoruz ki Türkiye ismini ve bu sporda ki başarımızı yurtdışına da duyuracağız ama çok çalışmamız ve tesis olanaklarımızın artması gerekiyor.

    www.on5yirmi5.com

    Röportajın devamını okumak için tıklayın




    Buzda çalım atıp, golü atmak zordur! Yorumları