Şeref Eroğlu, ilgisizlikten yakındı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-21-2010 (12:12)   Son Mesaj: 10-21-2010 (12:12)    Cevap: 0    Gösterim: 631  

    10-21-2010

    Şeref Eroğlu, ilgisizlikten yakındı

    Şeref Eroğlu, ilgisizlikten yakındı
    Avrupa ve dünya şampiyonu, olimpiyat ikincisi eski milli güreşçi Şeref Eroğlu, güreşin Türkiye'de hak ettiği desteği ve ilgiyi görmediğini savunarak kendilerine sahip çıkılmamasından şikayet etti.

    Avrupa ve dünya şampiyonu, olimpiyat ikincisi eski milli güreşçi Şeref Eroğlu, güreşin Türkiye'de hak ettiği desteği ve ilgiyi görmediğini savunarak, ''İngiltere, ata sporu olan futbolla 7 gün 24 saat yaşarken, biz neden ata sporumuz olan güreşe sahip çıkmıyoruz ?'' dedi.
    Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı Oyunlar ve Organizasyonlar Şube Müdürü Şeref Eroğlu, Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Rodica Maria Yakşi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Spor Kulübü Başkanı Şahin Oğuz ve ODTÜ güreş takımının antrenörü Fahrettin Özata, ODTÜ Güreş Takımı'nın tanışma toplantısında öğrencilerle biraraya geldi.

    ODTÜ'de düzenlenen toplantıda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Şeref Eroğlu, güreşin artık bir çok üniversite öğrencisi tarafından sevildiğini ve ileride güreşin üniversiteler arasında çok popüler bir spor branşı olacağını iddia etti.

    ODTÜ Güreş Takımı'ndan hemen milli sporcuların çıkmasını beklemediklerini kaydeden Eroğlu, şunları söyledi:

    ''Sizlerin bu yola baş koyması bile bizler için çok önemli. Türk spor tarihinde şu ana kadar kazanılan 37 olimpiyat altın madalyasının 28'i güreşcilerden gelmiştir. Türk sporu için bu kadar önemli olan bir spor branşının bu kadar geri planda kalmasının nedenlerini iyi araştırmak lazım. Yaklaşık 75 milyonluk bir nüfusa sahip olan Türkiye, 2008 Pekin Olimpiyatları'na 60'a yakın sporcuyla katıldı. Bu rakam çok az. Türkiye'de artık bazı şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyorum.''

    Güreşin bir ''zeka'' sporu olduğunu ve insanların bu spora önyargıyla yaklaşmaktan artık vazgeçmeleri gerektiğini dile getiren Eroğlu, ''İnsanların güreşe karşı önyargılarını yıkmak için, bu spor branşını üniversitelere sokmamız gerek'' diyerek sözlerini tamamladı.

    Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Rodica Maria Yakşi de ABD'deki tüm kolejlerde güreş dersinin zorunlu olarak verildiğini belirterek, ''Çünkü bu ülkede güreş, temel spor eğitimi olarak kabul görüyor. Aynı durumun Türkiye'de de olması gerektiğine inanıyoruz. ODTÜ Spor Kulübü'ne ata sporu güreşe sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Üniversitede güreş yapan bir genç ileride bu sporu belki profesyonel olarak yapamaz ama doktor veya mühendis olduğunda bu sporu çevresindeki insanlara, ailesine sevdirebilir. Bizler de bunu sağlamak için elimizden gelen her türlü katkıyı vereceğiz'' ifadelerini kullandı.




    Şeref Eroğlu, ilgisizlikten yakındı Yorumları