Kırkpınar başpehlivanı mindere çıkıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-18-2010 (11:11)   Son Mesaj: 10-18-2010 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 704  

    10-18-2010

    Kırkpınar başpehlivanı mindere çıkıyor

    Kırkpınar başpehlivanı mindere çıkıyor
    Kırkpınar başpehlivanı Osman Aynur, bundan böyle minder güreşlerinde de mücadele etmek ve öncelikle 2011'de İstanbul'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda Serbest Güreş Milli Takımı kadrosunda yer almak istediğini söyledi.

    Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2006 yılında başpehlivanlığı elde eden Osman Aynur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın kemerin ebedi sahibi olmak için antrenörü Bülent Odabaşı ile birlikte çalıştığını kaydetti.
    Yağlı güreşin yanı sıra artık minder güreşinde de yer almak istediğini dile getiren Aynur, şunları söyledi:

    ''Geçen yıl Diyanet Spor Kulübü adına 2. Lig'de güreştim ve tüm müsabakalarımı kazandım. Diyanet Spor 1. Lig'e yükseldi. Bu sene gideceğim kulüpte minder güreşlerine katılmak istiyorum. Serbest Güreş Milli Takımı'nda 120 kiloda milli takıma girebileceğime inanıyorum. Öncelikle 2011'de İstanbul'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda, 2012'de de Londra Olimpiyatları'nda güreşmeyi hedefledim. Bu doğrultuda çalışmalarımı sürdürüyorum.

    Bugüne kadar maddi yönden daha kazançlı olduğu için yağlı güreşi tercih ettim. Bundan sonra da yağlı güreş yapmaya devam edeceğim. Fakat minder güreşinde de iddialıyım. Zaten artık minder güreşi yapmak, yağlı güreş müsabakalarında da önemli bir avantaj sağlıyor. Kırkpınar'da 40 dakikadan sonra puanlama sistemine geçiliyor. Minder güreşi yapmanın bu yönden katkısı var. Ayrıca kışın yağlı güreş yapılmıyor. Bu dönemde minderde güreşerek, yağlı güreşler için form tutmak zorundayız. Yazın güreşlerde günde 2-3 kilo veriyoruz. Ağır bir spor yapıyoruz. 112 kiloyla başladığım sezonu 103 kiloyla bitiriyorum.''

    -''RECEP KARA'YA ŞANSIM TUTMUYOR''-

    Yağlı güreş müsabakalarında en büyük rekabeti Recep Kara ile yaşadıklarını anlatan Osman Aynur, ''Aramızda adeta Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti gibi bir rekabet yaşanıyor. 2007 ve 2008 yıllarında Kırkpınar başpehlivanlığını kazanan Recep Kara'ya genellikle şansım tutmuyor. Nedense onu kolay kolay yenemiyorum'' dedi.

    -''DEVLET SPORCUSU KABUL EDİLMELİYİZ''-

    Yağlı güreşlerde mücadele eden sporculara devlet güvencesi sağlanması gerektiğini ve Güreş Federasyonu'nun yağlı güreşleri yeterince desteklemediğini iddia eden Aynur, sözlerini şöyle tamamladı:

    ''Federasyonun desteğini şu an yetersiz görüyorum. Yağlı güreşlerde başpehlivanların hiç bir sosyal güvencesi yok. Pehlivanlar devlet sporcusu kabul edilmeli. Devletin güvencesiyle rahat bir şekilde güreşebilmeliler. Kaygısız güreş yapabilmeliyiz. Bu uygulama altyapıdaki sporcuları da özendirir. Gençler yağlı güreşlere daha fazla ilgi duyar. Şu haliyle genç sporcular, yağlı güreşlerde gelecek açısından karamsar bakıyor.''




    Kırkpınar başpehlivanı mindere çıkıyor Yorumları