Türkiye'nin Serena Williams'ı Mamak'tan   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-12-2010 (11:13)   Son Mesaj: 10-12-2010 (11:13)    Cevap: 0    Gösterim: 659  

    10-12-2010

    Türkiye'nin Serena Williams'ı Mamak'tan

    Türkiye'nin Serena Williams'ı Mamak'tan
    Ankara Tenis Kulübü (ATK) ile Gazeteci Hasan Tahsin İlköğretim Okulu'nun 2001 yılında Ankara'nın Mamak ilçesinde yürüttüğü proje kapmasında keşfedilen Sultan Gönen, henüz 16 yaşında olmasına rağmen elde ettiği başarılarla parmak ısırtıyor.

    Gazeteci Hasan Tahsin İlköğretim Okulu'nda birinci sınıfta okurken tenise kazandırılan Sultan Gönen, 6 yaşından bu yana Türkiye şampiyonalarında ve uluslararası organizasyonlarda birçok başarıya imza attı.
    Genç yıldızın antrenörlüğünü yapan Aytekin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yaşlaşık 7 yıl çalıştığı Mamak Projesi'nde keşfedilen birçok sporcunun bugün profesyonel olarak tenis oynadığını belirterek, ''Sultan'a daha fazla ilgi gösterebilmek için, 2 yıl önce projeden ayrıldım. Şu anda Sultan ile çalışmalarımızı ATK bünyesinde sürdürüyoruz. Sultan 12, 14 ve 16 yaş Türkiye şampiyonalarında birinci oldu. İlk birinciliğini 10 yaşındayken kazandı. Sporcumuz son olarak İstanbul'da düzenlenen Sadi Gülçelik Cup Tenis Turnuvası'nda kendi yaş grubunda tek bayanlarda birinci olmayı başardı'' dedi.

    -''SULTAN'A BÜYÜK FİRMALAR SPONSOR OLDU''-

    Aytekin Kaya, Türkiye'deki birçok firmanın Sultan'a henüz çok küçük yaşta olmasına rağmen sponsor olduğunu, bu durumun kendilerine büyük bir mutluluk yaşattığını söyledi.

    Sultan'ın 10 yaşından bu yana elde ettiği başarılar sayesinde bu tür sponsorluk anlaşmaları imzalayabildiklerini kaydeden Kaya, ''Türk tenisinin ilerideki yıldız ismi olarak gösterilen Sultan'a her kesimden destek yağıyor. Sporcumuza şu ana kadar Turkcell, Nike, Babolot, GNC ve Ankara Tenis Kulübü sponsor oldu. Sultan'ın ileride çok başarılı olacağına herkes inanıyor. Teniste kat edilen yol, diğer spor branşlarına oranla daha zor olabiliyor. Sultan'ın yaş kategorisindeki bir sporcu, bir yılda turnuvalara katılabilmek için 50-60 bin dolar civarında para harcıyor. O yüzden bu sporu profesyonel bir şekilde sürdürebilmek için para ve sponsor desteği bulmak çok önemli'' diye konuştu.

    -EĞİTİMİNİ GECE SÜRDÜRÜYOR-

    Sultan'ın hem antrenmanlarını hem de eğitimini aynı anda yürütebilmesi adına gece okuluna gittiğini belirten Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:

    ''Sultan, haftanın 6 günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam 30 saat çalışıyor. Kızımızın antrenman yoğunluğunun artması nedeniyle okuluna devam etmesi zorlaşıyordu. Fatoş Abla Koleji'nden burs alan Sultan, bu okulun açtığı özel bir sınıfta, akşam 18.00 ile 21.00 saatleri arasında ders görüyor. Kulübümüz bir dahaki aydan itibaren sporcumuza maaş bağlayacak. Kulübümüzden gelen parayla Sultan'a okulunun yakınında bir ev kiralamayı düşünüyoruz. Çünkü evi ile okulu arasındaki mesafe sorun yaratabiliyor. Sultan'ın kafası şimdi daha rahat. Hem eğitimini hem de spor kariyerini başarıyla sürdürüyor.''

    -SULTAN: ''MAMAK PROJESİ İLE HAYATIM DEĞİŞTİ''-

    Sultan Gönen ise Mamak'ta uygulanan proje sonrasında hayatının değiştiğini kaydetti.

    Tenise 6 yaşında başladığını ifade eden Gönen, ''İlk turnuvamda 9 yaşında ikinci oldum. Şu anda 16 yaşındayım ama benden büyüklerle oynuyorum. Bu durumun bana büyük katkıları oluyor, özgüvenimi arttırıyor'' dedi.

    Türkiye'nin en iyi bayan tenisçisi olmayı hedeflediğini kaydeden başarılı tenisçi, ''Ailem de beni destekliyor. Onların desteği ve güvenleri, şu ana kadarki başarımda önemli bir yer teşkil ediyor. Bulunduğum ortamdan çıkıp şampiyon olmak ve birçok ülke gezmek benim için hayal gibi bir şey'' diyerek sözlerini tamamladı.




    Türkiye'nin Serena Williams'ı Mamak'tan Yorumları