2010 Suriye rallisi tamamlandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-10-2010 (10:09)   Son Mesaj: 10-10-2010 (10:09)    Cevap: 0    Gösterim: 446  

    10-10-2010

    2010 Suriye rallisi tamamlandı

    2010 Suriye rallisi tamamlandı
    Ortadoğu Rallisinin 6. etabını oluşturan 2010 Suriye Uluslararası Rallisi tamamlandı. Ralliye 8 ekiple katılan Katar birinciliği ve üçüncülüğü alırken, Suriye ikinci sıraya yerleşti.

    Birinci olan Katarlı Nasır El Atiyye A.A'ya yaptığı açıklamada, rallinin çok çekişmeli geçtiğini vurgulayarak, "Yarış gerçekten zordu, ancak biz başından beri ilk sıradaydık. Ortadoğu rallisinde iki etap daha kaldı. Hedefimiz bu etapları da birincilikle bitirerek şampiyon olarak tamamlamak" dedi.
    El Atiyye'nin İtalyan co-pilotu Giovanni Bernakini, çok mutlu olduğunu belirterek, "Çok fantastik bir yarıştı. Dürüst olmak gerekirse yarışlar öncesi 'bu ralli çok zor ve çekişmeli' diye düşünmüştüm. Suriye'de ilk kez yarışacaktım. Ancak rallinin başında iyi bir pozisyon yakaladık, birinci sırada başladık ve bunu korumayı başardık" diye konuştu.

    Yarışları ikinci sırada tamamlayan Suriyeli ekibin pilotu Heysem El Yusufi'nin başarısı sürpriz olarak değerlendirilirken, Türkiye'yi temsil eden Mehmet Orçun Polat ve co-pilotu Ufuk Uluocak dereceye giremedi.

    Polat, araçlarının diğer araçlara göre zayıf kaldığını belirterek, "Bizim için zor bir yarıştı. Zemin kayalık ve kumdu. En azından bitirdiğimiz için mutluyuz. Bizim için iyi bir tecrübe oldu" dedi.

    Ralliye Katar'ı temsilen katılan ve yarışlardaki tek kadın olan co-pilot Dana Assaf ise dereceye giremese de ilgi odağı oldu. Assaf, yarışlar süresince çok eğlendiğini, yarışların çekişmeli geçmesinden dolayı da iyi bir tecrübe edindiğini söyledi.

    Assaf, pilot olarak rallilere katılıp katılmayacağına ilişkin soruya ise "Sponsor bulunursa neden olmasın" şeklinde yanıtladı.

    7 ülkeden 23 ekibin yarıştığı ve 2 gün süren Suriye rallisi 251 km uzunluktaki 13 kısımdan oluştu.




    2010 Suriye rallisi tamamlandı Yorumları