Artistik Bilardo Şampiyonası başladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-09-2010 (12:09)   Son Mesaj: 10-09-2010 (12:09)    Cevap: 0    Gösterim: 542  

    10-09-2010

    Artistik Bilardo Şampiyonası başladı

    Artistik Bilardo Şampiyonası başladı
    Bilardo Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Artistik Bilardo Şampiyonası, Hatay'da başladı.

    Antakya Spor Salonunda yapılan şampiyonaya İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Malatya, Hatay, Kırıkkale, İzmit ilinden toplam 12 sporcu katıldı.Federasyon genel sekreteri Orkun Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilardo sporunu yaygınlaştırmak ve küçük yaşta sporla buluşturmak adına okullarda bilardo branşında eğitim verileceğini söyledi.

    Türkiye'nin, dünyada bilardo branşında söz sahibi olan ülkelerden biri olduğunu ifade eden Kurt, ''2007 yılında Avrupa Şampiyonluğu, 2009 yılında dünya üçüncülüğünü elde etmiş bir ülkeyiz. Türkiye'de her yaşta insan bilardo sporu ile tanıştı. Bunu daha da yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz'' diye konuştu.

    Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu da bu tür organizasyonları marka kent olma yolunda ilerleyen Hatay'da yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

    Kenttin ilgisini bilardoya çekmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Tütüncüoğlu, bundan sonra hedeflerinin dünya ve Avrupa şampiyonalarını Hatay'da yapmak olduğunu söyledi.

    Şampiyonanın yarın sona ereceği bildirildi.




    Artistik Bilardo Şampiyonası başladı Yorumları