Özil’e memleketinden destek ve sitem   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-09-2010 (01:12)   Son Mesaj: 10-09-2010 (01:12)    Cevap: 0    Gösterim: 463  

    10-09-2010

    Özil’e memleketinden destek ve sitem

    Özil’e memleketinden destek ve sitem
    2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Türkiye ile karşı karşıya gelen Almanya Milli Takımı'nın Türk kökenli Zonguldaklı futbolcusu Mesut Özil, memleketinde heyecanla izlendi.

    Maçın 3-0 bitmesi ise Mesut'un hemşerilerini üzdü.

    Avrupa 2010 elemelerinde Almanya Milli Takımı, Türkiye Milli Takımı ile Berlin'de karşı karşıya geldi. Almanya Milli Takımı'nın Türk kökenli Zonguldaklı oyuncusu Mesut Özil'in günlerdir konuşulması, memleketi Devrek'te de ilgi gördü.

    Berlin'de oynanan maçı Mesut'un memleketi olan Devrek ilçesinde izleyen hemşerileri, zaman zaman heyecanlandı. Alman Milli Takımı'nın forveti Klose'nin ilk golü atması ile üzüntü yaşayan vatandaşlar, ikinci golü Mesut'un atmasına ise şaşırdı.

    Yaklaşık 40 kadar vatandaş, Mesut Özil'in, Türkiye'ye karşı sergilediği performansını izledi. Türkiye Milli Takımı'nda oynamayı hiç düşünmediğini söyleyen Özil'e, bazı hemşerileri destek çıksa da bazıları tepki gösterdi.
    "TÜRK OLMAKTAN UTANIYOR MU?"

    Alman Milli Takımı'nın önemli oyuncusu Mesut Özil'in, 'Türkiye Milli Takımı'nda oynamayı hiç düşünmedim' açıklamalarına tepki gösteren, üniversite öğrencisi hemşerisi Sönmez Saka, Mesut Özil'e, 'Türk olmaktan utanıyor mu?' diye tepki gösterdi. Özil'e saygı duymadığını, sevgi de göstermediğini öne süren Saka, "Mesut'un Türk Milli Takımı'nı hiç düşünmemesi, onun kendi kararıdır. Açıkçası Mesut'a saygı da duymuyorum, sevgi de göstermiyorum. Mesut'a hele ki desteği hiç vermiyorum. Almanya'da doğmuş büyümüş. Merak ediyorum, Mesut Türk olmaktan utanıyor mu? Alman Milli Takımı'na geçebilir. Biz ona bir şey demiyoruz. Hemşerileri olarak o açıklamaları bizi daha da üzdü" dedi.

    Mesut Özil ile memleketi Devrek'te zaman zaman görüştüklerini aktaran Kıraathane İşletmecisi Erol Kaplan ise Mesut'a tam destek verdiğini söyledi. Mesut'un daha iyi yerlere gelmesi gerektiğini söyleyen Kaplan, şöyle dedi:

    "Kaybettiğimiz herhangi bir şey yok. Her zaman Milli Takım'ın yanındayız. Bütün takımla güzel başarılara imza attık. Almanya'nın yenmesi büyültülecek bir olay değil. Biz bu takıma güveniyoruz. Mesut Özil, Türk Milli Takımı'nda oynasaydı Almanya'ya gol atabilir miydi? O da var. Almanya, şanslıydı, attılar. Sonuçta o artık Alman Milli Takımı'nda oynuyor. Diyecek bir şey yok. Mesut, umarım daha güzel yerlere gelir. Mesut bizim hemşerimizdir. Tatillere geldiğinde de ara ara görüşürüz."
    Maçın 3-0 bitmesi ise Mesut Özil'in memleketi Devrek'te vatandaşları üzdü. Vatandaşlar, rövanş maçında Türkiye'nin Almanya'yı yeneceğini söylediler.




    Özil’e memleketinden destek ve sitem Yorumları