Elif Ülkü gözünü edebiyatçılara dikti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-08-2010 (13:13)   Son Mesaj: 10-08-2010 (13:13)    Cevap: 0    Gösterim: 594  

    10-08-2010

    Elif Ülkü gözünü edebiyatçılara dikti

    Elif Ülkü gözünü edebiyatçılara dikti
    Yıldızlar kategorisinde olmasına rağmen büyüklerde Avrupa üçüncülüğünü elde eden 18 yaşındaki milli okçu Begünhan Elif Ünsal, Türkiye'nin olimpiyatlarda madalya beklediği sporcular arasında öne çıktı.

    Bu sezon gençlerde Avrupa ikincisi, büyüklerde ise Avrupa üçüncüsü olan Ünsal, ayrıca Avrupa Kupası'nda takım halinde birincilik, Avrupa Kupası Şampiyonası'nda ise büyüklerde takım halinde üçüncülük, Singapur Gençlik Olimpiyatları'nda (Singapur 2010) da karışık takımda üçüncülük yaşadı. Milli sporcu, yaptığı açıklamada, 2010 yılının kendisi için başarılı geçtiğini söyledi.
    Okçuluğa 8 yıl önce babasının teşvikiyle başladığını anlatan Ünsal, "Dereceler elde etmeye bu sene başladım. Bu uzun yıllar çalışmanın sonucu. Bundan sonra daha iyi başarılar elde etmeliyim." dedi.

    Halen yıldızlarda yer aldığını ve yıl sonunda gençler kategorisine geçeceğini ifade eden Ünsal, "Okçuluğa 10 yaşında başladım. Ablam okçuluk yapıyordu. Antrenörü kentten ayrılmıştı. Sonra babam antrenörlüğe başladı. Babam ve ablamın yönlendirmesiyle başladım. İki yıl sadece yay çektim. Sonraları ok atmaya başladım ve Türkiye'de katıldığım ikinci yarışmamda derece elde ettim." diye konuştu.

    Bu sene büyüklerde elde ettiği derecelerin ardından yeni başarılara ulaşacağına inandığını, eskiye göre daha çok çalışarak olimpiyatlarda derece elde etmek istediğini anlatan Ünsal, okulu Altınbaşak'ın başarılarında çok büyük katkısı olduğunu, emeği geçenlere teşekkür etti.

    Isparta Özel Altınbaşak Koleji Müdürü Vahit Çiftçi de öğrencisi milli sporcusu Ünsal'a netbook (mini dizüstü bilgisayar) hediye ederek başarısından dolayı kendisini kutladı. Çiftçi, Ünsal'ın sporculuğu kadar derslerindeki başarısıyla da örnek bir öğrenci olduğunu belirtti. Okul olarak sınavlarda elde ettikleri başarılar yanında sporda da elde ettikleri Türkiye ve dünya dereceleri ile Isparta'yı en güzel bir şekilde temsil ettiklerini belirten Çiftçi, yetiştirdikleri sporcuların üniversiteye sınavsız kendi bölümlerine geçiş hakkı kazandıklarını kaydetti. Çiftçi, Ünsal'ın kendilerine sürekli okulun ismiyle anılacak güzel bir hediye bıraktığını anlattı.

    Baba Yalçın Ünsal da, kızının Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Spor Bilimleri Bölümü'ne kayıt yaptırdığını belirterek, anne ve babaların çocuklarını fiziki ve kültürel yapısına uygun bir spor dalına yönlendirmeleri önerisinde bulundu.

    Milli Sporcu Begünhan Ünsal'ın Avrupa dereceleri yanında dünya beşinciliği bulunuyor.




    Elif Ülkü gözünü edebiyatçılara dikti Yorumları