Diyanetspor'un masrafsız dünya şampiyonu Kenan   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-07-2010 (07:10)   Son Mesaj: 10-07-2010 (07:10)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    10-07-2010

    Diyanetspor'un masrafsız dünya şampiyonu Kenan

    Diyanetspor'un masrafsız dünya şampiyonu Kenan
    İddaa’dan isim hakkı bedeli olarak geçen yıl 700 bin TL kazanan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun, kulübü Diyanetspor’dan da para almadığı ortaya çıktı. Diyanetspor'un Kenan Sofuoğlu'yla olan ilişkisi gönüllülük esasına dayalı...

    Ceyhun Kuburlu'nun haberi

    "Sporcumuzun kulübüyle gönül bağı var" diyen Diyanet Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ahmet Yılmaz, "Son başarıyı ödüllendirmek gerekiyor. Yönetim Kurulu olarak kendisine prim vereceğiz" dedi. Geçtiğimiz yıl İddaa"dan kazandığı 700 bin TL"lik isim hakkı bedeline dokunmayan Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Diyanetspor kulübünde de ücret almadan yarışıyor. 2007 yılında kurulan Diyanet Gençlik Spor Kulübü"nün sporcusu olan Sofuoğlu"nun kulüpten hiç bir ücret talep etmediğini anlatan Başkan Ahmet Yılmaz, "Sporcumuzun kulübüyle gönül bağı bulunuyor. Bizden para almadan kulübümüzün adını taşıyor. Ancak son şampiyonluğu ödüllendirmek için yönetim kurulu olarak Sofuoğlu"na prim vermeyi planlıyoruz" dedi.

    Sözleşmede ücret yok

    Diyanet Gençlik Spor Kulübü"nün yeni kurulduğunu anlatan Ahmet Yılmaz, şu bilgileri verdi: "Fenerbahçe, Beşiktaş veya bir başka Anadolu kulübü kadar büyük değiliz. Ancak bünyemizdeki başarılı sporcular kulübümüzü de öne çıkarmaya başladı. Kenan Sofuoğlu, kulübümüze bireysel olarak başvurdu. Diyanetspor"un sporcusu olmak istediğini belirtti. Ancak hiç bir şekilde sözleşmesine aylık veya yıllık bir ücret konusunda rakam yazdırmadı. Biz de kulüp olarak son başarısını ödüllendirmek istedik. Kulübümüz önümüzdeki günlerde yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirecek. Burada alınacak kararla Kenan"a prim vereceğiz. Ancak bunun ne kadar olacağını henüz konuşmak için erken."

    40 sporcumuz var

    Kenan Sofuoğlu"nun inançları gereği İddaa gibi bahis oyunlarından isim hakkı bedeli almadığını da belirten Ahmet Yılmaz, şu değerlendirmeyi yaptı: "Geçtiğimiz 700 bin TL"ik ödülün bir kısmıyla okul yaptığı açıklandı. Bu yıl da tüm yarışlar da yer aldı. Oyunlarda da ismi bulunuyordu. Bizim için en önemli şey sporcularımızın başarısıdır. Kenan"da bu başarılı sporcuların öncüsü oldu. Masa tenisi, futbol, güreş ve atletizm gibi bir çok spor adılnda faaliyet gösteriyoruz. 40"a yakın sporcumuz bulunuyor. 20 şube ve 40 temsilcilik binamız ile çalışmalarımıza devam ediyoruz."

    İsim hakkı 900 bin liraya yükselecek

    Geçtiğimiz yıl Kenan Sofuoğlu"nun İddaa"dan gelen paranın bir kısmını okul yaptırmak için harcadığını söyleyen Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, şöyle konuştu: "İddaa"da yer alan sporcular için ödül yönetmeliğimiz bulunuyor. Bu yönetmeliğe göre uluslararası yarışmalarda mücadele eden sporcularımızı desteklemek adına isim hakkı bedeli ödüyoruz. Kenan geçtiğimiz yıl bu paranın bir kısmını okul için kullandı diğer kısmını kullanmadı. Bu yıl isim hakkı bedeli 900 bin TL"i bulacak. Sporcularımıza isim hakkı için 60 bin TL ödeme yapıyoruz."

    Bütçesi 100 milyon TL

    Kulübün bağış ve sponsorluk anlaşmalarıyla bütçesini her geçen yıl artırmaya başladığını açıklayan Ahmet Yılmaz, şöyle konuştu: "Bugün kulübümüzün bütçesi 100 milyon TL"yi buluyor. Büyük bir firmayla sponsorluk anlaşması imzalamadık. Ancak bu alanda da çalışmalarımız bulunuyor. Spor malzemeleri alanında bazı şirketlerle sponsorluk anlaşması imzaladık. Kulübe yapılan bağışlarda gelirlerimizi artıyor. Bağış konusunda bize bir çok şirket destek oluyor. Kulübün bilinirliği de öne çıkıyor."

    Kulübün aylık aidatı 1 lira

    Kulübün aidat gelirlerinin de bütçeye önemli katkı sağladığını dile getiren Ahmet Yılmaz, "Kulübümüzün 33 bin üyesi bulunuyor. Aylık aidatımız ise 1 lira. Kulübümüze gerekli kriterlere uyan herkes üye olabilir. Ancak bizim için sporcularımızın başarısı daha önemli. Gençlere verdiğimiz desteği sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

    Hürriyet




    Diyanetspor'un masrafsız dünya şampiyonu Kenan Yorumları