Basketbol koçlarının gözünü diktiği takım   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-04-2010 (11:13)   Son Mesaj: 10-04-2010 (11:13)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    10-04-2010

    Basketbol koçlarının gözünü diktiği takım

    Basketbol koçlarının gözünü diktiği takım
    Basketbol antrenörleri, son dönemde yetiştirdiği genç oyuncularla dikkati çeken 3. lig takımı Diyarbakır Bağlar Belediyespor'u yakından takip ediyor.

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 6 yıl önce belediye tarafından kurulan basketbol takımı kısa sürede yokluklara rağmen büyük başarı gösterdi. Bu süre içerisinde Efes Pilsen'in yıldız takımına Baver Yücesoy'u, Ülker'in yıldız takımına da Mehmet Ekinci'yi veren Bağlar Belediyespor'dan Şerazim Cucuboğa ise Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) yaz kampına davet edildi. Şerazim Cucuboğa daha sonra Fatih Üniversitesi Basketbol Takımına giderken, son olarak 16 yaşındaki Mehmet Akıncı da Pınar Karşıyaka'nın genç takımına transfer oldu.

    Bu oyunculardan Baver Yücesoy Efes Pilsen genç takımında gençler Türkiye şampiyonluğu, Mehmet Ekinci ise 2005 yılında yer aldığı İstanbul Şehremini Lisesi takımıyla Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nda ''dünya şampiyonluğu'' yaşadı. Ekinci, halen 2. lig takımlarından Antalya Kepez Basketbol Kulübünde oynuyor. NBA'in yükselme kampına katılan Şerazim Cucuboğa'ya Franklin Marshall Üniversitesi teklifte bulundu. Fakat Şerazim İstanbul'da eğitimine devam etmek istemesi nedeniyle bu teklifi kabul etmeyerek, İstanbul Fatih Üniversitesini tercih etti.

    TÜRKİYE REKORU KIRMIŞLARDI

    Genç erkeklerin yanı sıra Bağlar Belediyesi Basketbol Takımının minikler, küçükler, yıldızlar ve genç kızlar kategorisindeki takımları da katıldıkları turnuvalarda büyük başarılara imza attı. Bağlar Belediyesi Basketbol Takımı son 5 yılda, 5 ayrı dalda düzenlen turnuvaların tümünde birinci olurken, toplam 50 kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi. Geçen yıl il ve bölge birincisi olan Bağlar Belediyesi Basketbol Takımı, yine geçen yıl Samsun'da düzenlenen Yıldız Erkekler Anadolu Şampiyonasının finalinde Adana Çukobirlik'e yenilerek ikinci oldu.

    4 yıl önce Diyarbakır'da Bağlar Belediyesi Genç Bayan Takımı, basketbolda inanılması zor bir skora imza atmıştı. Yerel Lig'de Bağlar Belediye, DİSKİ'yi 213-0'lık skorla yenerek, Türkiye rekoru kırmıştı. Bu skorun ardından DİSKİ Genç kız Takımını yıldızlar liginden çekerken, farklı skor nedeniyle DİSKİ antrenörü Orçun Yiğit istifa etmişti.

    ''ANTRENÖRLER SÜREKLİ BİZİ ARIYOR''

    Takım Antrenörü Gökhan Yıldırım AA muhabirine, 6 yıl önce eski belediye başkanı Yurdusev Özsökmenler'in teklifi üzerine Bağlar Belediyespor takımını kurmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Takımın kurulmasının ardından ilçedeki ilköğretim okullarını tek tek dolaşarak basketbola yatkın öğrencileri tespit ettiklerini bildiren Yıldırım, daha sonra salon olmadığı için belediye başkanına salon yapması teklifini götürdüğünü söyledi.

    Salon yapım aşamasındayken okulların salonlarında çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Yıldırım, şöyle konuştu:

    ''Oluşturduğumuz takımla amatör genç ligde ilk yıl il ve bölge şampiyonu oldu. İkinci yılda ise Türkiye ikinciliği aldık. Arda arda Türkiye 2. ve 3. altyapı Anadolu Şampiyonasında yer aldık. 5 ayrı dalda katıldığımız 5 turnuvada 50 kupa kazandık. Son 5 yılda Mehmet Ekinci, Şerazim Cucuboğa, Mehmet Akıncı ve Baver Yücesoy'u Türk basketboluna kazandırdık. Bu oyuncularımızın başarısı gençlerimiz için güzel birer örnek oldu. Bu transfer haberlerinin ardından Diyarbakır'da ailelerin basketbola bakış açısı değişti. Çok sayıda çocuk ve genç, basketbol oynamak için bize başvuruyor.

    Bunun yanı sıra takımımız basketbol antrenörlerinin de dikkatini çekti. Beko Basketbol Ligi ile ikinci basketbol liginde takımların antrenörleri sürekli bizimle temas halindeler. Sürekli olarak bizi arayıp genç yetenekler hakkında bilgi alıyorlar. Şu anda 3-4 genç yeteneğimiz daha var. Bunlar önümüzdeki sene önemli takımlara transfer olacağını düşünüyorum.''

    Çalıştırdıkları gençlerin çok yetenekli olduğunu ancak en büyük sıkıntılarının başında bu çocukların yoksul ailelere mensup olmasının geldiğini belirten Yıldırım, ''Beslenmeden kaynaklı sıkıntıları var. Bunun yanı sıra yaz aylarında ailece fındık toplamak için Karadeniz bölgesine gidiyorlar. O dönem bu gençler antrenmanlara katılamıyorlar'' dedi.

    Geçen yıl ''Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü'' yarışmasında finale kalan anternör Yıldırım, Bağlar Belediyesi dışında destekçileri olmadığını, bu nedenle 2. ligde mücadele edecek basketbol takımı oluşturamadıklarını vurgulayarak, 2. lig takımı oluşturmaları halinde çok daha fazla oyuncu yetiştirme şanslarının olacağını sözlerine ekledi.

    ''BAŞARI ANTRENÖRÜMÜZÜN''

    Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kaya ise genç yetenekler yetiştirip büyük takımlara transfer etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, ''Asıl başarı hocamız Gökhan Yıldırım'a aittir. Biz ona çalışma imkanı sağladık. Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde spora ve sporcuya destek olmaya çalışıyoruz. Bu takımdan önümüzdeki yıllarda da çok iyi basketbolcular yetişecek'' diye konuştu.




    Basketbol koçlarının gözünü diktiği takım Yorumları