Hıncal Uluç kızdı, TSYD'den istifa etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-24-2010 (14:12)   Son Mesaj: 09-24-2010 (14:12)    Cevap: 0    Gösterim: 413  

    09-24-2010

    Hıncal Uluç kızdı, TSYD'den istifa etti

    Hıncal Uluç kızdı, TSYD'den istifa etti
    Sabah yazarı Hıncal Uluç, bugün bir açık mektup ile Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden istifa etti. İşte çok sert içeriği ile o istifa mektubu...

    Sabah yazarı Hıncal Uluç, bugün bir açık mektup ile Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden istifa etti. "TSYD'den istifamdır!" başlıklı o istifa mektubunda çok sert cümleler kuran Hıncal Uluç, "TSYD, yani Türkiye Spor Yazarları Derneği, artık benim derneğim değil.. Bu derneğin üyesi olmak artık bana onur vermiyor.." dedi.
    "Bu açık istifamı, yönetim kurulumun yazılı dilekçe kabul ederek işleme koyması ve en eski üyelerinden biri olduğum dernekle ilişkimi kesmesini, işte sizlerin önünde diliyorum..

    Bu ülkede spor yazarlarının haklarını ve ifade özgürlüğünü korumak için kurulan, bu amaçları tüzüğünün en başında yazılı olan dernek, alenen ve resmen bazı kulüp ve federasyon başkanlarının güdümüne girerek, mesleğe, meslektaşlarına ve üyeleri ihanet ediyor. Bu ihanet, 22 Eylül tarihli duyuru ile belgelendi.

    Duyuru "Spor yazarının meslek ilkeleri dışına çıkarak tasvip etmediğimiz yazılarında ısrar etmeleri" diye başlıyor.. Dernek, ifade özgürlüğü değil, sansür kurulu sanki.. Bu nasıl bir açıklamadır?. Bunun ucu nereye gider, hiç düşündü mü, "Yönetim Kurulu" diye altına imza atanlar?.

    Bir gazeteci, yasalara aykırı bir şey yapmışsa, bunun yeri bağımsız mahkemelerdir. Mağdur oraya gider, hakkını arar.

    Bir gazeteci, dernek tüzüğüne aykırı hareket etmişse, şikâyet TSYD Onur Kurulu'na yapılır. Orada karara bağlanır. Dernek Yönetimi, olay, yazı ve isim vermeden tüm üyelerini böylesine ağır bir itham altına sokar, mahkemelere adeta bilirkişilik yapar, "Benim üyem suçludur" der mi?"

    "Bu yazıyı kesin ve derhal işleme koyun, arkadaşlar. Şunu da unutmayın. İstifa tek taraflı bir hukuksal işlemdir. Karşı tarafın kabulünü gerektirmez.

    Ben artık TSYD'li değilim!.." dedi.

    SABAH




    Hıncal Uluç kızdı, TSYD'den istifa etti Yorumları