Başpehlivan Yeşil: Zİrvede bırakmak istiyorum   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-22-2010 (11:09)   Son Mesaj: 09-22-2010 (11:09)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    09-22-2010

    Başpehlivan Yeşil: Zİrvede bırakmak istiyorum

    Başpehlivan Yeşil: Zİrvede bırakmak istiyorum
    Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde son 2 yıldır üst üste altın kemeri kazanan Mehmet Yeşil Yeşil, altın kemerin yolunun Anadolu'daki müsabakalardan geçtiğini söyledi.

    Hüseyin Doğru'nun haberi

    Seneye altın kemeri ömür boyu taşıyabilmek için mücadele edeceğini ve bu nedenle 650. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin hazırlıklarına başladığını kaydeden Yeşil, ''Kırkpınar'daki altın kemerin yolu Anadolu'ndan geçiyor. Bu nedenle bütün müsabakalara katılmaya çalışıyorum. Büyüklerimiz, bir müsabaka 15 antrenmana bedeldir, demişler. Rakipleri tanıyoruz. Maç atmosferini yaşıyoruz. Vücudumuz maça daha hazır hale geliyor'' diye konuştu.
    Her hafta çeşitli illerde güreşlerin yapıldığını ve bunlara katılmaya çalıştığını belirten Yeşil, son olarak da Ankara'daki Karapürçek Güreşleri'ne katıldığını söyledi.

    Yeşil, ''Anadolu'daki yağlı güreş organizasyonları bizim için hazırlık maçı niteliğinde. Buralarda güreşerek Kırkpınar'a hazırlanıyoruz. İyi performans göstererek adımızı daha yukarılara taşımak istiyoruz'' dedi.

    ''ANTALYA'NIN İLKİ OLACAK''

    Kazandığı iki başpehlivanlığı da unutması gerektiğini ifade eden Yeşil, şunları kaydetti:

    ''Kırkpınar'da 2 yıldır başpehlivan oluyorum. 2011 kemer senem. İnşallah seneye de üçüncüsünü alarak, altın kemerin ebedi sahibi olarak Antalya'ya dönmeyi hedefliyorum. İnşallah mutlu olan taraf biz oluruz. 2007 ve 2008'de Recep Kara, altın kemeri almıştı. 2009'da finalde beni yenseydi altın kemerin ebedi sahibi olacaktı. Orada finalde ben şampiyon oldum. Bana nasipmiş. 2010'da da kazandım. Bunu 3'e tamamlayarak Antalya'nın da ilki olmayı hedefliyorum.''

    Antalya'nın güreşin ocağı olmasına rağmen altın kemerin ebedi sahipliğine ilk kez bu kadar yaklaşıldığını ifade eden Yeşil, ''Recep'in altın kemerine sebep oldum ama benim bir endişem ve korkum yok. Bu sene çıktığım Kırkpınar'da geçen yılki şampiyonluğu unutmuştum. Bu sene şampiyon olmak için gittim. 2 sene aldım, eğer bu sene alamazsam, kemeri kaybediyorum diye stres yaparsam bu benim için dezavantaj olur. Bunu üzerimden atmam için, 2 şampiyonluğu unutmam lazım'' dedi.

    ''GÜREŞİ ZİRVEDE BIRAKMAK İSTİYORUM''

    ''Bazen kemer alıp almadığımı bile unutuyorum'' diyen başpehlivan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Tekrar şampiyon olmak için oraya hazırlanacağım. Hiç almamış gibi çalışacağım. Eğer alamazsam da nasip değilmiş. Daha sonrası için çalışacağım. Hakkımda hayırlısı ise kemer bana nasip olsun. Kendimi strese sokmuyorum.''

    Altın kemeri aldığı için 45 yaşına kadar güreşme hakkı bulunduğunu anımsatan Yeşil, ''Şu an 24 yaşındayım. Uzun süre güreşmeyi düşünmüyorum. Ağır bir spor yapıyorum. Erken yaşta, zirvede bırakmayı düşünüyorum. Seneye altın kemeri alırsam zirve olur ama yaş da erken olur. 30 yaşlarında bırakmayı düşünüyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.




    Başpehlivan Yeşil: Zİrvede bırakmak istiyorum Yorumları