'Üsküdarlı şampiyon Bekele' Katibim koşusunda   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-19-2010 (15:13)   Son Mesaj: 09-19-2010 (15:13)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    09-19-2010

    'Üsküdarlı şampiyon Bekele' Katibim koşusunda

    'Üsküdarlı şampiyon Bekele' Katibim koşusunda
    Üsküdar Belediyesi tarafından Kâtibim Şenliği kapsamında düzenlenen Halk Koşusu ve Atletizm Yarışmasına, 5 bin metrede Avrupa Şampiyonu olarak göğsümüzü kabartan Bekele de katıldı.

    Üsküdar Belediyesi tarafından Kâtibim Şenliği kapsamında düzenlenen Halk Koşusu ve Atletizm Yarışması Harem sahil yolunda yapıldı. Şemsipaşa"daki Atatürk Anıtı"nın önünden başlayan yarışma; gençler ve bayanlar kategorilerinde 3 bin metre, büyükler kategorisinde ise 6 bin metrelik parkur üzerinde yapıldı.

    Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Avrupa Şampiyonası"nda ülkemize şampiyonluk kazandıran milli atletimiz Alemitu Bekele"nin de halk koşusuna katıldığı etkinlik muhteşem boğaz manzarası eşliğinde düzenlendi.

    Yarışma sonunda birinciliği Büyük Erkekler kategorisinde Mehmet Ali Akbaş, Büyük Bayanlar kategorisinde ise Meryem Erdoğan elde etti. Yarışmada en büyük ilgiyi 83 yaşında olmasına karşın başarıyla yarışan ve birçok genç sporcuyu geride bırakan Osman Yavuz topladı. Mustafa Kara, yarışma sonunda örnek sporcu olarak ilan ettiği Osman Yavuz"a kupasını kendi elleriyle verdi.
    10 farklı kategoride düzenlenen ve 250 sporcunun katıldığı yarışma sonunda dereceye giren atletlere ödüllerini Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara verdi.

    Mustafa Kara ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, Üsküdar"ın spora ve sporcuya verdiği değerin bir sembolü olarak halk koşusu ve atletizm yarışmasını tertip ettiklerini ifade etti. Mustafa Kara ayrıca bu etkinliğin halkın kaynaşması ve sosyal bütünleşme açısından önemli bir hizmet olduğunun altını çizerken sporu tabana yayma konusunda yaptıkları çalışmaların meyvelerini toplamaya devam ettiklerini söyledi.

    Kara ayrıca okullardaki beden eğitimi öğretmenlerinden öğrencileri özellikle sporun anası konumunda bulunan atletizme teşvik etmeleri konusunda yardım istedi.

    Yarışmalar sonunda kategorilerinde dereceye giren sporcular şöyle:

    Büyük Erkekler:

    1- Mehmet Ali Akbaş ( Kütahya Tarım Kredi)
    2- Üzeyir Söylemez ( Zeytinburnu Beş Tesis Spor )
    3- Aykut Taşdemir ( Kartal Belediyesi )

    Büyük Bayanlar:

    1- Meryem Erdoğan ( Kocaeli Büyükşehir Belediyesi)
    2- Bahar Doğan ( Üsküdar Belediyesi )
    3- Özlem Kaya ( Üsküdar Belediyesi )

    Minik Erkekler:

    1- Mestan Turan ( Üsküdar Belediyesi )
    2- Ümit Turan ( Sultanbeyli Belediyesi )
    3- Abdullah Yavuz ( Kartal Belediyesi )

    Minik Bayanlar:

    1- Havva Çakmak (Üsküdar Belediyesi)
    2- Esra Saral ( Kartal Belediyesi )
    3- Kader Erbek ( Üsküdar Belediyesi)




    'Üsküdarlı şampiyon Bekele' Katibim koşusunda Yorumları