Ersan İlyasova: Yorulduk, ikinci olduk   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (14:13)   Son Mesaj: 09-16-2010 (14:13)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    09-16-2010

    Ersan İlyasova: Yorulduk, ikinci olduk

    Ersan İlyasova: Yorulduk, ikinci olduk
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda final oynayan ve gümüş madalya alan (A) Milli Takımı'nın skorer oyuncusu Ersan İlyasova, bu sonucun büyük bir başarı olduğunu söyledi.

    Ersan İlyasova, final oynamanın ve gümüş madalya almanın güzel bir duygu olduğunu belirterek, ''İlk defa Türkiye'de yapılan Dünya Şampiyonası'nda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. İkinciliği elde etmek önemli bir başarı. Final maçını kaybettiğimiz için üzgünüz. Elimizden geleni yapmaya çalıştık'' dedi.
    Kendilerini desteklemek üzere salona gelen seyircinin muazzam olduğunu kaydeden milli oyuncu, ''Atmosfer güzeldi. Böyle bir seyircinin karşısında oynamak başka bir zevk. Bütün seyirciye ve destek verenlere teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

    Dünya Şampiyonası'nın 4 yılda bir yapıldığına dikkat çeken Ersan, ''Bir basketbolcu kariyerinde bir veya 2 Dünya Şampiyonası oynayabiliyor. Burada başarılı olmak bu anlamda da güzel'' dedi.

    -''ÖNCE BAŞARIYI KUTLAMAK İSTİYORUZ''-

    Ersan İlyasova, önce elde ettikleri başarıyı kutlamak istediklerini, bunun ardından yeni başarıları amaçladıklarını dile getirdi.

    Kendisinin Sırbistan ve ABD maçında skor yönünden tutuk olması konusunda ise yıldız oyuncu, şunları söyledi:

    ''Takım olarak oynadığımız için skor konusunda kimin ön plana çıkacağı gibi bir sorun yaşamadık. Son iki maçta skorda katkı yapamadım. Özellikle ABD maçında skora katkı yapamadım ama savunmada çok yardımcı oldum ve arkadaşlarıma destek verdim. Sırbistan maçında son dakika basketiyle kazanmak mucize gibi bir şey oldu. ABD'ye karşı da iyi maç çıkardık. Yorgunduk, sonuçta ikinci olduk. Sırbistan maçı sert geçti. Bizi etkiledi. Stresli bir maç oynadık. Herkes yorgundu. Arka arkaya zorlu maçlar olduğu için toparlayamadık. Yine de mutluyuz.''

    (AA)




    Ersan İlyasova: Yorulduk, ikinci olduk Yorumları