Nurcan Taylan: Duanıza muhtacım   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (14:15)   Son Mesaj: 09-16-2010 (14:15)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    09-16-2010

    Nurcan Taylan: Duanıza muhtacım

    Nurcan Taylan: Duanıza muhtacım
    Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu halterci Nurcan Taylan, 2010 Büyükler Dünya Halter Şampiyonası'nda Türk halkının dualarına çok ihtiyacı olduğunu belirtti.

    Taylan, insanların dualarını podyuma çıkmaya başladığı andan itibaren hissettiğini ve o dualarla adeta devleştiğini ifade etti. Olimpiyat ikincisi Sibel Özkan ise 2010 Büyükler Dünya Halter Şampiyonası'nda 3 dalda altın madalya getireceğine inandığını açıkladı.
    Antalya'da düzenlenen 82 ülkeden bin 200 sporcunun katılacağı 2010 Büyükler Dünya Halter Şampiyonası'nın basın toplantısı Antalya Topkapı Palace Otel'de gerçekleştirilirdi. Toplantıya Halter Federasyonu Genel Sekreteri Zeki Öztürk, Antalya Expo Center Yetkilileri, Organizasyon Sorumlusu Mehmet Zeki Erkan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Talat Ünlü, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Nurcan Taylan, Olimpiyat 2'ncisi Sibel Özkan ve bayan milli sporcular da katıldı. Halterde Olimpiyat Şampiyonu ve Dünya 2'ncisi Nurcan Taylan, 2010 Büyükler Dünya Halter Şampiyonası'na 10 aydır hazırlandığını açıkladı.

    Günde 8 saat antrenman yaptığını belirten Taylan, antrenmanlarda yeri geldiğinde acı çektiğini yeri geldiğinde de sakatlandığını ifade etti. Dünya ikinciliği, üçüncülüğü ve olimpiyat şampiyonu olan milli halterci Taylan, olimpiyattaki yaptığı derecenin üstünde hedef beklediğini, altın madalyayı da kimseye kaptırmaya niyeti olmadığını aktardı.

    Türkiye'yi podyumda en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını açıklayan Nurcan Taylan, kendisini tanıyan tanımayan tüm Türk halkına şu şekilde seslendi;

    "Dualarınızı eksik etmeyin. Ağır bir spor yapıyoruz. Her an ne olacağı belli değil. Podyuma çıkış anımdan itibaren herkesten dualar bekliyorum. Çünkü manevi duyguları podyumda hissettikçe güçleniyoruz. O duaları hissettikçe adeta devleştiğimi düşünüyorum."

    Olimpiyat ikincisi halterci Sibel Özkan ise Büyükler Dünya Halter Şampiyonası'nın kendisi için çok önemli olduğunu belirtti. Şimdiye kadar sadece olimpiyatlara çok hırslı bir şekilde hazırlandığının altını çizen Özkan, "Orada Çinli rakibim benden daha güçlü olduğu için o birinci ben ikinci olmuştum. Bu şampiyonada kendime inanıyorum ve güveniyorum. Ayrıca çok hırslıyım. Kendi kendime söz verdim 3 altın madalyayı ülkeme getireceğim. Dilerim en iyi olan kazanır. Yarışmamda günümde olursam iyi bir derece çıkarırım." diye konuştu.

    Halter Federasyonu Genel Sekreteri Zeki Öztürk de Türkiye'de bu güne kadar bir çok halter şampiyonasının yapıldığını Antalya'daki organizasyonda da çok iyi bir ev sahipliği yaparak Türkiye'ye yakışır bir organizasyon gerçekleştireceklerine inandığını aktardı.

    Türkiye Halter Fedarasyonu'na şükran ve minnetlerini sunan Uluslararası Halter Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Aniko Nemeth, Türkiye'nin bugüne kadar birçok halter şampiyonasına ev sahipliği yaptığını bu organizasyondan da Türkiye'nin alnının akıyla çıkacağına inandığını açıkladı. Ayrıca Aniko, Türk haltercilerinin şampiyonada yine iyi dereceler elde edeceğini düşündüğünü ifade etti.




    Nurcan Taylan: Duanıza muhtacım Yorumları