Beşiktaş şampiyon   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 05-25-2009 (08:36)   Son Mesaj: 05-25-2009 (08:36)    Cevap: 0    Gösterim: 703  

    05-25-2009

    Beşiktaş şampiyon

    Siyah-beyazlılar, ezeli rakipleri G.Saray'ı devirip son haftaya lider girdi. Beşiktaş'a ilk derbi galibiyetini Bobo ve Yusuf'un golleri getirdi. Cimbom'a Kewell'ın sayısı yetmedi
    Beşiktaş'ın şampiyonluk, Galatasaray'ın Avrupa hesapları yaptığı İnönü'deki tarihi derbiden siyahbeyazlılar 2-1'lik zaferle çıktı; emin adımlarla yürüdüğü şampiyonluğu son haftaya bıraktı. Şampiyonluk şarkılarıyla karnaval yerine çevirdikleri sokaklardan, tıklım tıklım doldurdukları tribünlere farklı dillerde "Beklediğimiz an, bu an" diye yazan taraftarlar sahaya şampiyonluk vaktinin geldiği mesajını veriyordu. Maç ikinci dakikada Sivok'un pozisyonuyla başladı. 23'de Cisse soldan ceza sahasına giderken Emre faulle durdurdu. "Son adam, kırmızı kart" itirazları arasında Abitoğlu sarıya hükmetti. G.Saray'ın orta sahada daha iyi top çevirdiği gözlenirken 26'da Arda'nın sağdan ortasında Kewell solda topu ıskaladı. Krallığa yürüyen Baros 34'te inanılmaz bir golü kaçırdı. Sivok'tan kurtulup Rüştü ile karşı karşıya kaldığında vurmadı; Sabri'ye pası da kötü oyunca ikiye sıfır pozisyon buhar oldu. 41'te Tello'nun kullandığı duran top Bobo'nun ceza alanındaki kafa vuruşu Topal'ın ayağından sekip yön değiştirdi ve filelere gitti: 1-0. Beşiktaş, ikinci devreye Yusuf'la başladı. G.Saray'ın buna yatını tempoyu yükseltmek oldu. 48'de Baros yine Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Bu pozisyonda da başarılı olan deneyimli kalecinin, 49'da Nonda'nın pasında Kewell'ın çaprazdan sert vuruşuna yapacağı fazla bir şey yoktu: 1-1.

    ŞOKU YUSUF GİDERDİ
    Beşiktaş şoku Yusuf'la atlattı. 59'da İbrahim Üzülmez'le başlayan atakta Yusuf önce Emre'nin, sonra Topal'ın ikramlarında Orkun'u bir kez daha mağlup etti: 2- 1. Golün ardından sinirlerin gerildiği süreçte hakem Kamil Abitoğlu'nun 75'te İbrahim Üzülmez- Kewell ikili mücadelesinde Üzülmez'in yerde kalışına devam kararı büyük tepki çekti. Kalan süredeki sinir harbinde iki takımın orta sahaları kilidi açmakta zorlanınca 2- 1'lik skor değişmedi. Bu sezon ilk kez ilk 6 sıradaki bir takımı yenen Beşiktaş, "Belki de yıkılacağı için bir daha bu tarihi statta maç oynayamacağını" da düşünerek kutlamalara başladı. Yönetimin hazırlattığı ışık gösterileri şampiyonluk garantilenmemiş olsa da gerçekleştirildi.

    ASLAN TERBİYECİSİ!
    F.Bahçe'de Denizli yönetiminde 2001 şampiyonluğunda 2-1'lik Galatasaray galibiyetinde bir gol atan ve yıldızlaşan Yusuf, bu sezon ilk yarıda Bursa'dayken de Cimbom'u bitiren isimdi. Yusuf, dün de Galatasaray'a karşı galibiyet golüne imza attı.




    Beşiktaş şampiyon Yorumları