Yiğidolar puan farkini açmaya devam ediyor   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 02-09-2009 (23:56)   Son Mesaj: 02-09-2009 (23:56)    Cevap: 0    Gösterim: 603  

    02-09-2009

    Yiğidolar puan farkini açmaya devam ediyor

    Yiğidolar puan farkini açmaya devam ediyor
    Turkcell Süper Ligi'nin 19. haftası geride kalırken lider Sivasspor, büyük takımlarla arasındaki puan farkını açmaya devam ediyor. Bu hafta Kocaelispor'u 2 - 0 yenen Kırmızı - beyazlılar, Fenerbahçe'nin yenildiği, Galatasaray ve Beşiktaş'ın berabere kaldığı haftayı karlı kapattı. Bülent Uygun'un yönetiminde başarılı çizgisini sürdüren Sivasspor'da yerinde ve isabetli transferlerin takımı bugünlere getirdiği belirtildi.
    Şampiyonluğun güçlü adaylarından biri olarak gösterilen Sivasspor'da, Galatasaray'ı Fortis Türkiye Kupası'nda saf dışı bırakan ve cumartesi günü ligde Kocaelispor'u 2 - 0 yenmenin coşkusu yaşanıyor. Kırımızı Beyazlı ekip, kendisi gibi 41 puana sahip Trabzonspor'un üzerinde averajla liderliğini sürdürürken, 3 büyük takımın puan kayıpları nedeniyle de haftayı karlı kapatmanın mutluluğunu yaşıyor.

    Sivasspor, Süper Lig'de 19. hafta geride kalırken Galatasaray ile arasındaki puan farkını 4'e, Beşiktaş ile 6'ya ve Fenerbahçe ile de 7 puana çıkardı. Süper ligde dördüncü sezonunu yaşayan Sivasspor, son Kocaelispor galibiyetiyle bu sezon kendi evinde yenilmezlik ünvanını da devam ettirdi. 4 Eylül Stadı'nda ligde 9 karşılaşmaya çıkan Sivasspor, bu maçlardan sadece Kayserispor ile berabere kalırken 8 karşılaşmayı ise 3 puanla tamamladı.

    2008-2009 sezonunda da ligde ve Fortis Türkiye Kupası'nda başarılı çıkışını sürdüren Sivasspor, tarihinde ilk defa Galatasaray'ı kupada saf dışı bırakma başarısı gösterdi. Sivasspor'un başarısının altındaki sebep olarak ise yerinde ve isabetli transferler gösteriliyor. Sezon başında transfer edilen Brezilyalı defans oyuncusu Bilica, orta saha futbolcusu İbrahim Dağaşan, golcü Herve Tum ve devre arasında transfer edilen Kamanan'ın, takıma büyük katkı sağlığı dile getirildi.

    Özellikle son transfer Kamanan'ın devre arasında takıma katılmasına rağmen attığı ve attırdığı gollerle dikkat çekerken, Kayserispor ve Kocaelispor lig maçları ile Galatasaray kupa maçında forma giyen Fransız futbolcunun gösterdiği performansın tüm camiayı sevindirdiği belirtildi. Kamanan, çabukluğu ve topa hakimiyetiyle taraftarın beğenisini toplarken, Mehmet Yıldız'ın alternatifi olarak da gösteriliyor. Kocaelispor maçında kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Mehmet Yıldız'ın yerine sahaya ilk 11'de çıkan golcü futbolcu, kafayla attığı golle takımının galibiyetine de önemli katkıda bulunmuştu.

    Bu arada 15 Şubat 2009 Pazar günü deplasmanda Bursaspor'a konuk olacak olan Sivasspor, bu maçın hazırlıklarına Kocaelispor maçından sonra 2 günlük iznin ardından yarın başlayacak.




    Yiğidolar puan farkini açmaya devam ediyor Yorumları