Bi film vardı yaklaşık 6-8 sene önce izlemiştim. Ama ismini bir türlü hatırlamıyorum anlatacağım filmin varsa ismini bilenler veya film hakkında yardımcı olacaklar cevap yazsın lütfen. Film şöyle idi:

Olay bir köyde başlamaktadır .köy bol yeşillikli 19. yy İskandinav köyleri gibi (tabi bu benzetmeler diğer filmlerden gösterilenlerden çıkarımlardır). Kişi 18 19 yaşlarında genç bir erkek. Bu bir demircinin oğlu. Bir köye bir çetenin saldıracağı haberi gelir. Bütün köy köyün girişinde ellerinde silahlarıyla beklemektedirler. Ama bunun elinde silah falan yok babası eline bir balta neyim sıkıştırmaya çalışsada bu reddeder. herkes pür dikkat beklerken bu kendinden geçmeye başlar. Tam kavganın başlayacağı sırada bir sis yığını bu haydutları silip süpürür .çocuğun yaptığı büyü sayesinde herkes kurtulur fakat çocuktan rahatsız olurlar.

Daha sonra bir yolgezer köyden bu çocuğun yaptıklarını duyar. Kendini büyücü olduğunu söyler ve çocuğun eğitimi için ailesinden izin ister fakat ailesi izin vermez. Büyücü ayrılmadan önce çocuğa okulun yerini söyler ve yol alır köyden ayrılır. Çocuk ailesine ısrar edince izin verirler. Çocuk şehre gider ve adresi bulur. Okul kale benzeri yüksek duvarlara sahip bir yerdir. Kapı açıktır. Bu ara herhangi biri kapıdan geçmeye çalışır fakat geçemez. Yukarı dan biri belirir belirir ve çocuğa hak çok istekliysen geç der. Ve aniden kapının arkasında belirir. Çocuk girer.

Dahasında eğitim gördüğü yer: geniş bir odada duvarlara dayalı çok yüksek raflar bulunmakta ve öğrenciler ise masalarda çalışmaktadırlar. Yüksekçe bir yerde oturan öğretmen ise raflardaki rulo şeklideki kağıtları havada süzdürerek öğrencilere ulaştırmaktadır. Öğrenciler ise bu kağıtlardaki isimleri ezberledikçe kafalarının üzerlerindenezberledikleri isimler uçar. Bizimkisine ise sayfa dayanmamaktadır. Ardı ardına hocası buna ruloları gönderir. Diğerlerinden farklı olarak çok hızlı bir şekilde öğrenmektedir ve bu öğretmenin hoşuna gider. Yanındaki arkadaşı ‘’ bu kadar hızlı olman seni erken mezun etmez’’ der. Çocuk ta ‘’önemli değil ben öğrenmeyi seviyorum hiç durmadan devamedebilirim ‘’ der. Bundan ötürü filmi bu kadar merak ediyorum. Daha sonrasında birkaç kişi bunu kıskandığı için buna sataşırlar. bu 1. sınıf onlarda (galiba) daha üst sınıf oldukları halde bunlara büyüyle derslerini verir.

Daha fazlasını pek hatırlamıyorum. Film ciddi bi filmdi. Üzerinde bayağı düşünmüşlerdi. Bildiğiniz başka site varsa kopyalayıp yayınlarsanız çok sevinirim. Yada başka bir detay hatırlarsanız cevap yazmınızı rica ederim

Şimdiden teşekkürler.