Sinema
Un prophète / Yeraltı Peygamberi   Konuyu açan: candanag   İlk Mesaj: 03-01-2010 (22:33)   Son Mesaj: 03-01-2010 (22:33)    Cevap: 0    Gösterim: 6326  

    03-01-2010

    Un prophète / Yeraltı Peygamberi

    Tür : Dram / Polisiye / Suç Yönetmen : Jacques Audiard Senaryo : Thomas Bidegain , Jacques Audiard Yapım : 2009, Fransa / İtalya , 155 dk. Oyuncular Tahar Rahim ...

    Film Puani: 0 üye puan vermiştir / 10.00


    Tür : Dram / Polisiye / Suç
    Yönetmen : Jacques Audiard
    Senaryo : Thomas Bidegain , Jacques Audiard
    Yapım : 2009, Fransa / İtalya , 155 dk.


    Oyuncular

    Tahar Rahim (Malik El Djebena) , Niels Arestrup (César Luciani) , Adel Bencherif (Ryad) , Hichem Yacoubi (Reyeb) , Reda Kateb (Jordi) , Jean-Philippe Ricci (Vettori)


    Malik Djabena altı yıl hapis cezasını tamamlamak üzere bir Fransız hapishanesine kapatıldığında ne okuması ne yazması vardır. Henüz 19 yaşındaki bu kimsesiz yeni mahkum, hapishanedeki diğer mahkumlara göre çok çelimsiz ve kırılgandır. Arapların ve Korsikalıların yoğun olduğu hapishaneyi yöneten Korsikalı çete lideri, Malik’i köşeye sıkıştırır ve ona bazı “görevler” verir. Malik, görevlerini yerine getirdikçe sertleşip güçlenir ve liderin güvenini de kazanmaya başlar. Fakat Malik cesur ve uyanık bir gençtir; hapishane hiyerarşisi içerisinde yavaş yavaş yükselirken kendine ait bazı planlar da geliştirir.

    Cannes Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü kazanan Yeraltı Peygamberi, tutkulu, derin ve çok etkileyici bir sinema başyapıtı. Baba serisi gibi, yeraltı dünyasının karanlık ve kasvetli labirentine dalıyor ve orada gördüğü hiçbir şeyi saklamıyor.

    Sight & Sound dergisi tarafından 2009’un en iyi filmi seçilen Yeraltı
    Peygamberi, sinemanın gücünü ispatlayan filmlerden.

    Jacques Audiard 1952 yılında Paris’te doğdu. Yazar, yönetmen ve oyuncu Michel Audiard’ın oğlu olan Jacques Audiard, film kariyerine senaristlikle başladı. Réveillon chez Bob (1984), Ölümcül Gezi (1983), Baxter (1989) ve Saxo (1987) isimli filmlerin senaryolarını yazdı. 1994’te yönettiği film, See How They Fall (1994) César ödülü aldı. Bir önceki filmi Kalbim Bir An Durdu (2005) eleştirmenlerce çok beğenildi ve birçok ödül kazandı.

    Beyazperde - Yeraltı Peygamberi - Un prophète


    Trailer için en aşağıdaki linke tıklayınız.

    “Himaye altında olmadan burada yaşayabileceğini mi sanıyorsun?” (Filmden)

    2009 Cannes Film Festivali: Jüri Büyük Ödülü
    Londra Film Festivali: En İyi Film
    Vancouver Film Festivali
    Bangkok Film Festivali
    Viyana Film Festivali
    Toronto Film Festivali
    2010 Altın Küre Ödülleri: En İyi Yabancı Dilde Film Adayı
    Bağımsız Ruh Ödülleri: En İyi Yabancı Film Adayı
    Sundance Film Festivali

    !f istanbul 2010 - Film Bilgileri - Yeraltı Peygamberi





    Un prophète / Yeraltı Peygamberi Filmiyle ilgili Yorumlar