Sinema
Izlenesi tÜRK filmleri   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-07-2008 (15:14)   Son Mesaj: 06-28-2008 (01:49)    Cevap: 6    Gösterim: 4718  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

    01-07-2008

    Izlenesi tÜRK filmleri

    Bu film yoruma cok cok acik bir film diye düsünüyorum ismi takva,yanliz anlatilan mevzuda yasanilan olaylar takvayami isaret ediyor burasi konusulacak nokta Filmi izleyen arkadaslarin yorumlarini bekliyorum TAKVA...

    Film Puani: 0 üye puan vermiştir / 10.00


    Bu film yoruma cok cok acik bir film diye düsünüyorum ismi takva,yanliz anlatilan mevzuda yasanilan olaylar takvayami isaret ediyor burasi konusulacak nokta
    Filmi izleyen arkadaslarin yorumlarini bekliyorum

    TAKVA
    Kendi halinde mütevazi biri olan Muharrem, dini inanaçları çok kuvvetli bir insandır. Gece gündüz ibadet ederek nefsi arzulardan uzak, manevi bir yaşam sürmektedir.
    Bu özellikleri çevresinde güvenilir bir insan olarak tanınmasına neden olmuştur. Bu durum varlıklı bir tarikat şeyhinin dikkatini çeker. Sayısız mülkünün kiralarını toplamak üzere Muharrem'i yanına alır. Birdenbire bambaşka bir dünyanın içine giren Muharrem için sahip olduğu değerler yavaş yavaş sarsılmaya başlar. Bir yandan modern dünyaya ayak uydurmaya çalışırken bir yandanda bu çarkın dişlileri arasında ezilmeye başlamıştır.


    Izlenesi tÜRK filmleri





    Izlenesi tÜRK filmleri Filmiyle ilgili Yorumlar




      Permalink - Mesaj no 1  01-12-2008, 21:21

    Çıktığı ilk günlerde izlemem sonrası yaptığım yorum


    1. Filmin doğru değerlendirilebilmesi için inanç bakımından önyargılardan uzak olunması gerekiyor.
    2. Ağır sahnelerin çokluğuna rağmen ayrıntıları seven seyirci için pozitif bir seyir.
    3. Fatih Camisi’ndeki kamera kullanımı yönetmenin ilk filmi olması sebebiyle çok başarılı bence.Çünkü o atmosferi iyi yerinden yakalıyor.
    4. Zikir sahnelerinde bence bazı karakterler oturmamış gibi duruyor.Giysiler sanki üzerlerinde değil de veya zorla giydirilmişler gibi.
    5. Genel olarak bir tarikat olgusunun açıklanması yerine bir kişinin iç çekişmeleri ön planda filmde.Bu psikolojik hesaplaşmada tarikatta bunun bir sacayağı konumunda; yani asıl yoğunlaşma Muharrem karakteri üzerinde.
    6.Diğer filmlerdeki gibi burada ki karakterde marjinal bir kimliğe sahip Türk toplumu açısından.
    7. Şeyhin İslam epistemolojisine ilişkin açıklamaları o alanda belli bir seviyede olanları düşündürecek kadar hoş bence. Şeyhin, Muharrem’in bir nevi fotoğrafını çekişi herkesçe farklı yorumlanacaktır.
    8. Filmin başında ve sonunda yer alan yazılar filmle ilintili olmaktan öte bence yönetmenin anlam dünyasında yerini bulan ve filme ekleme maksadını sorgulamadan saygıyla karşılanmasını gerektiren bir antiparantez.
    9. Muharremin yaşadığı değişimin dış görünüş itibariyle mükemmel yansıtılması kalburüstü bir oyunculuğun dışavurumu olsa gerek.
    10. Mali anlamda tarikatlerin ilişki içerisinde oldukları çevre itibariyle düşündürücü.
    candanag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) candanag

      Permalink - Mesaj no 2  01-12-2008, 21:50


    Simdi diyorsunki

    Alıntı:
    1. Filmin doğru değerlendirilebilmesi için inanç bakımından önyargılardan uzak olunması gerekiyor.

    ama filmin konusu tarikat yani film dinle özdeslesiyor.Illaki tartisilmasi lazim cünkü filmin sonunda anlatilan tasavvufi bir durum var

    nedir o

    Dünya isi ile mesgul olmak

    sonra ahiret

    ve sonra yine dünya isleri ile mesgul olmak

    iste bu 3. evreyi gecirmek en zorudur

    gibi bir aciklama

    onun disinda

    Filmin diger yanlarinda haklisin

    görsellik acisindan da yeni olan türk filmlerine kiyasla cok cok güzel
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 3  06-27-2008, 16:04

    Hersey cok güzel olacak


    Izlenesi tÜRK filmleri
    Izlenesi tÜRK filmleri
    Izlenesi tÜRK filmleri

    Yapım Yılı: 1999
    Süre: 107 dk

    Oyuncular
    Cem Yılmaz
    -- Altan
    Mazhar Alanson
    -- Nuri
    Ceyda Düvenci
    -- Ayla
    Selim Naşit Özcan
    -- Baba
    Nurgül Yeşilçay
    -- Hemşire

    Yönetmen
    Ömer Vargı

    Senarist
    Hakan Haksun
    Ömer Vargı
    Cem Yılmaz

    Müzik
    Mazhar Alanson

    Görüntü Yönetmeni
    Gary Turnbull

    Altan ile Nuri 3 yıldır birbirini görmeyen 2 kardeştir. Nuri, düzenli bir hayat yaşamak isteyen ve en büyük tutkusu arabalar olan biridir. Altan ise günü kurtarma derdinde olan ve Ayla ile gergin bir evliliği olan yırtık bir adamdır. Altan, karıştığı bir kavga sonrası kardeşi Nuri'yi görür. Ecza deposunda çalışan Nuri'ye ortak bir bar açma konusunda baskı yapar. Ancak, Altan geçmişte olduğu gibi yine Nuri'yi belanın içine sürükler.
    candanag bunu beğendi.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 4  06-27-2008, 16:08

    Sözün bittigi yer


    Izlenesi tÜRK filmleri

    Tür : Dram
    Gösterim Tarihi : 4 Mayıs 2007
    Yönetmen : İsmail Güneş
    Senaryo : İsmail Güneş , Ömer Faruk Birpınar
    Görüntü Yönetmeni : Baybars Tekin , Ahmet Bayar
    Müzik : Murat Özdemir
    Yapım : 2007, Türkiye

    Oyuncular

    Mehmet Özgür (Turgut) , Yasemin Balık (Simay) , Volkan Severcan (Süleyman) , Okan Tangücü (Umut Macit) , Elif Sümbül Sert (Ülker)
    Turgut, okullarda palyaço olarak çocukları eğlendiren ve bu şekilde hayatını kazanan biridir. Oğlu Umut ile birlikte kurdukları iki kişilik hayatlarında, birbirlerine tutunarak yaşamaya çalışırlarken aldıkları bir haberle hayatları kararır. Umut kan kanseridir.

    Tedavi için gerekli maddi olanaklardan uzak olduğu için oğlunu kaybetmekle karşı karşıya kalan Turgut, paranın herşey demek olduğu bu dünyada sevgi ve azimle ayakta kalmaya çalışacaktır.

    Not:Kesinlikle tavsiye ediyorum hernekadar konu siradan gibi dursada filmin islenisi ve oyuncular ile harika bir yapim olmus isteyenler sitemizden online film bölümünden izleyebilir.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 5  06-27-2008, 20:24


    başlığı anasayfada görüp yazdıklarını yeni görünce takva konusuna dönelim dedim alptraum kardeşim benim. ben senin kadar islami fıkıh-kelam ya da tasavvuf bilmiyorumdur zannımca, pek ilgi alanımda değildir ama şunu tekrar söyleme ihtiyacı hissettim; sinema açısından böyle bir filmin değerlendirilmesinde din dışı bakış gerekmektedir. Evet, insanlığın sanırım %99'u öyle ya da böyle inanıyor inançsız insan sayısı az; ve benim burada demek istediğim inancının kendin üzerinde aldığı form bu tür bir filmi eleştirirken yansıyacaktır cümlelerine ve aynı şekilde senin de benim de. Dersenki elbette dini inancımızın yoğunluğu doğrultusunda değerlendiririz bu filmi de diyecek sözüm yok.

    Ayrıca ek bilgi olsun, erkan can benim için türk sinemasının biraz geç tanınmış ama işini en iyi yapan aktörlerindendir. Hani bazılarımız için vardır ya, herhangi bir filmi değerlendirirken bir oyuncu vardır onun ismini gördükten sonra ne konusuna bakar ne yönetmeniyle ilgileniriz, işte benim içinde türk sinemasında bu insanlardan biri erkan can'dır. abimiz bu film için yanlış hatırlamıyorsam 4-5 yıl tarikat içerisinde yer almıştır, iletişim halinde olmuştur, yakından gözlemlemiş ve oyunculuğuyla içselleştirmiştir.
    candanag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) candanag

      Permalink - Mesaj no 6  06-28-2008, 01:49


    Bir savas filmini degerlendiren yönetmenler filmin icine verilen duyguyu politikayi ve görselligi inceler, bugün savasi yasamis bir insan savas filmi izlese bulundugu sartlara göre degerlendirecektir eminim, yani filmin özü, ucunu tutturamama olabilir ama her ne olursa olsun kanaatimce islenen konuda ilk bakis acisinda da cok cok önemlidir. Yönetmen illaki düsünceyi seyirciye birakir ama yanlis anlatilan ve senaristlerinde kendi düsünceleri öznel düsünceleri ve yönetmeninde öznel düsünceleri icerisinde olustugundan illaki dünyada hassas olan politika,siyaset,din gibi konular göz ardi edilemiyor birde bunlarin yaninda tarih var tabiki örn : Hacivatla karagöz nasil öldürüldü filmini en az 20 kere izlemisimdir cok begendigim cok güldügüm sahneler vardir ama bir kisi bu filmi izlediginde tarihe bakis acisinda etkilenme oraninin yüksek olacagi fikrindeyim.Tarih acisindanda bakilirsa cok cok tartisilabilir bir film takvadada bunu gördüm.Filmdeki acik sahneleride tartismadim aslinda tarikat ve tasavvuf ile varilan noktayi tartistim ama tabikide filmde iki üc sahnede cok güzel dersler cikardim cokda güzel dersler var

    selametle
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum