Sinema
Izlenesi filmler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-07-2008 (14:15)   Son Mesaj: 01-07-2008 (15:09)    Cevap: 4    Gösterim: 7873  

    01-07-2008

    Izlenesi filmler

    Benim sahsim adima eski yeni ayirt etmeden ,zevk alarak izledigim filmleri burada biraz göstermek istedim Yapım : 2005, ABD Tür : Dram / Gerilim / Psikolojik Yönetmen : John Maybury ...

    Film Puani: 0 üye puan vermiştir / 10.00


    Benim sahsim adima eski yeni ayirt etmeden ,zevk alarak izledigim filmleri burada biraz göstermek istedim

    Izlenesi filmler

    Yapım :2005, ABD

    Tür :Dram / Gerilim / Psikolojik

    Yönetmen :John Maybury

    Senaryo :Tom Bleecker, Marc Rocco

    Oyuncular :Keira Knightley, Daniel Craig, Adrien Brody, Kris Kristofferson, Jennifer Jason Leigh, Steven Mackintosh, Brad Renfro, Kelly Lynch

    Görüntü Yönetmeni :Peter Deming

    Müzik :Brian Eno

    Süre :1 saat, 53 dk.
    Gösterim Tarihi :5 Ağustos 2005


    1991: Jack Starks, Körfez Savaşı sırasında ABD Deniz kuvvetlerinde Yüzbaşı olarak görev yapar. Başından aldığı ölümcül yara iyileşmesine rağmen, şoktan kaynaklanan hafıza kaybına uğrar. Terhis edildikten sonra gidecek yeri ve hiç akrabası olmayan Jack, doğduğu yere Vermont'a dönmeye karar verir. 9 ay sonra, karlı yollarda otostop yaparak Vermont'a ulaşmaya çalışan Starks'ın gözüne yolda bozuk bir kamyonet çarpar. Arabada Jean adında bir kadın ve 8 yaşındaki Jackie adlı kızı vardır. Konuşamayacak kadar sarhoş olan kadına yardım teklifinde bulunarak, kamyoneti çalıştırmayı başarır.
    Bundan sonra otostopa devam eden Starks, Kanada sınırına giden genç bir adam tarafından arabasına alınır. Bir süre sonra, araba polis tarafından çevrildiğinde, Starks aniden kendinden geçer. Uyandığında, küçük bir kasabanın mahkemesinde cinayet sanığı olarak yargılanmaktadır. Cezai ehliyeti olmadığı için, Alpine Grove Akıl Hastanesine sevkedilmesine karar verilir. Orada, Dr. Becker tarafından kendisine deneysel ilaçlar verilecek ve deli gömleği giydirilerek hastane bodrumundaki morgun bir odasına kapatılacaktır.
    Bu küçük odada, hafıza gelgitleri yaşayan Starks'ın kafasında savaş anıları ve polisin öldürülmesi olayına dair görüntüler canlanır. Bu parça parça görüntüleri birleştirerek gerçekte ne olduğunu hatırlamaya çalışır. Geçmişle uğraşırken, aniden kendini Vermont'ta bulur. Burada, kendisine yatacak yer bulması için yardımcı olmaya çalışan Jackie adındaki garson kızla tanışır. Yılbaşı arifesi olduğu için evsizler bütün sığınma yerlerini doldurmuştur. Jackie evindeki divanda yatması için razı olur. Uykudayken, Starks hâlâ kapatıldığı odada olduğunu ve kurtuluşunun ve yaşa****ın henüz tanıştığı bu kızın elinde olduğunu hissetmektedir.





    Izlenesi filmler Filmiyle ilgili Yorumlar




      Permalink - Mesaj no 1  01-07-2008, 14:44


    Cok güzel bir film!!!

    Izlenesi filmler
    Elet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Elet

      Permalink - Mesaj no 2  01-07-2008, 14:46


    Evet eski olmasina ragmen klasikler arasina girebilecek bir film
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 3  01-07-2008, 14:47

    Dejavu


    Izlenesi filmler

    Yönetmen Tony Scott
    Senaryo Bill Marsilii, Terry Rossio
    Oyuncular Denzel Washington, Val Kilmer, Paula Patton, James Caviezel, Adam Goldberg
    Filmin Türü Aksiyon, Romantik
    Orijinal Adı Deja Vu
    Yapımcı Firma Touchstone Pictures, Jerry Bruckheimer Films
    Yapım Yılı 2006
    Yapım Ülkesi ABD
    Orijinal Dili İngilizce
    Filmin Süresi 128 dakika
    Resmi Sitesi http://dejavu.movies.go.com/
    Vizyon Tarihi 05.01.2007

    Carlin polis teşkilatında çalışan bir ajandır. New Orleans'ta meydana gelen bir patlamayla ilgili yaptığı soruşturma esnasında dejavu olarak bilinen tekrarlanma halini yaşar. Bu durum Carlin'in beyninde soruşturmayla ilgili olarak bazı fikirler verir.

    Yaşamış olduğu dejavu sayesinde patlamanın öncesine dönerek çok kısa bir zaman dilimi içerisinde herşeyi döndürebileceğini keşfeder. Üstelik patlamanın kurbanlarından biri olan genç bir kadınla da duygusal bir bağı vardır ve bazı sırlar bu kadının geçmişinde saklıdır.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 4  01-07-2008, 15:09


    Aslinda bu film hem eski hemde klasiklerin arasinda kitabindan baslayarak filmine kadar konu olabilmis güzel filmlerden bir tanesidir

    Izlenesi filmler

    YönetmenDavid Fincher SenaryoJim Uhls Görüntü YönetmeniJeff Cronenweth MüzikJohn KingYapım1999 Amerikan Yapımı 139 dakika TürüDram Oyuncular-Karakterler
    Brad Pitt
    Tyler Durden
    Edward Norton
    Anlatan
    Helena Bonham Carter
    Marla Singer
    Meat Loaf
    Robert Paulson
    Jared Leto
    Angel Face
    Zach Grenier
    Boss

    Konu : Filmi anlatan (Norton), ünlü bir otomobil firmasında çalışan bir müfettiştir. Uykusuzluktan ve sıkıcı hayatından sıkılmıştır ve bir doktorun tavsiyesi üzerine kanser yüzünden problemleri olan insanların tartıştığı bir gruba katılır. Burada kendisi gibi aslında hasta olmayan Marla Singer (Bonham Carter) ile tanışır. Fakat konsantrasyonları bozulduğu gerekçesi ile başka zamanlarda gruba gelmeye başlarlar.
    Anlatan (Norton) bu arada işine devam eder ve birgün uçakta Tyler Durden (Pitt) adlı bir sabun satıcısı ile tanışır. Yolculuktan sonra apartmanına döndüğünde yandığını görür ve hiç gerçek arkadaşı olmadığından Tyler'ı arar. Bir kaç bira içtikten sonra park yerinde Tyler, Jack'i kendisine vurması için zorlar ve aralarında Jack'in hayatını değiştirecek bir kavga başlar. Bir süre sonra Jack, Tyler'ın yanına taşınır ve bu kavgalarda artık ilk önce seyirci, daha sonra ise kavgalara katılan kişilerin önünde olur. Jack ve Tyler Fight Club adlı sadece karşılıklı kavga edilen bir klüp kurarlar.
    İlginç Not :Yönetmen David Fincher filmi çekerken tam 1500 makara film kullandı. Bu normal miktarın tam üç katı.
    Sinemafanatik Yorum : Alien 3'ten sonra Se7en filmi ile en büyük çıkışını yapan David Ficher'ın son filmi Chuck Palanhiuk'ın romanından uyarlama. Kadrosunda Oskar adayı Edward Norton ve Brad Pitt'i buluşturan, şu ana kadar gördüğünüz en çok şiddet içeren filmlerden biri olacak şüphesiz. Şiddet ve karakterleri A Clockwork Orange tadında olan film insanlara bir o kadar hakkında konuşulacak malzeme çıkartıyor.
    Izlenesi filmlerBize, filmi anlatanı tanıştırarak başlayan film, Norton (Primal Fear, American History X) tarafından çok iyi oynanıyor. Hemen hemen oynadığı her role uyan Norton, günümüzün en iyi aktörlerinden biri ve bu filmde de uykusuzluk çeken bir insan rolünü çok iyi oynamış. Pitt ise her zaman seçtiği sıradışı rollerinden biri ile yine karşımızda. Fincher'ın kararlı ve ödünvermez tavrı filmi görsel bir şölene dönüştürüyor. Tüm filme bakınca Kubrick'in A Clockwork Orange'nın tadında bir film ortaya çıktığını söyleyen eleştirmen sayısı az değil. Fincher'ın diğer filmleri gibi bu filmde karanlık ve akıcı. Hızlı çekimler sayesinde de film iyi olmaktan öteye geçiyor.
    Belkide film, en çok tartışılan yanı olan şiddet sahnelerinin, çok iyi yansıtılmasından bu kadar çok tepki görüyor. Evet, Fight Club bir şiddet filmi ama bize bu dünyada insanların çıldırma noktasına geldikleri zaman ne yapabileceklerini gösteren bir film. Bu Club'e katılan herkes toplumun yozlaşmasının birer eseri. Ve biz birbirimize ancak kavga ederek yaklaşabiliyoruz. Crash filminde olduğu gibi bir insan araba çarpışmasından nasıl cinsel duyum alırsa, Fight Club'ta da kavga ederek özgürlüğüne kavuşuyor. Filmin içerdiği şiddet yüzünden faşistlikle suçlayan bir grup eleştirmen aynı şeyleri zamanında Kubrick içinde söylemişlerdi. Fakat bizce ortaya bazı kısmın hiç sevmeyeceği bazılarının ise defalarca izleyip değişik anlamlar çıkartacağı bir film ortaya çıkmış. Mutlaka izlenmesi gereken romanına uygun bir Fincher filmi.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum