Sinema
Harry Potter ve Melez Prens (2009)   Konuyu açan: kipchak   İlk Mesaj: 07-13-2009 (23:26)   Son Mesaj: 07-13-2009 (23:26)    Cevap: 0    Gösterim: 2127  

    07-13-2009

    Harry Potter ve Melez Prens (2009)

    Yönetmen: David Yates Senaryo: J.K. Rowling (Kitap), Steven Kloves Müzik: Nicholas Hooper Görüntü yönetmeni: Bruno Delbonnel Tür: Macera, Dram, Fantastik Yapım: ABD, İngiltere 2009 153 dakika (Renkli) Dil: İngilizce Internet ...

    Film Puani: 0 üye puan vermiştir / 10.00


    Yönetmen: David Yates
    Senaryo: J.K. Rowling (Kitap), Steven Kloves
    Müzik: Nicholas Hooper
    Görüntü yönetmeni: Bruno Delbonnel
    Tür: Macera, Dram, Fantastik
    Yapım: ABD, İngiltere 2009 153 dakika (Renkli)
    Dil: İngilizce
    Internet adresi: harrypotter.tr.warnerbros.com/site/index.html


    “Harry Potter ve Melez Prens”te Voldemort hem Muggle hem de büyücüler dünyasındaki kıskacını daraltmaktadır ve Hogwarts artık bir zamanlar olduğu güvenli liman değildir. Harry tehlikenin kalenin içinde bile olabileceğinden şüphelenirken, Dumbledore da Harry’yi hızla yaklaşmakta olduğunu bildiği nihai savaşa hazırlamaya her zamankinden kararlıdır. Bu arada, öğrenciler bambaşka bir rakibin kuşatması altındadırlar: Gençlik hormonları zirveye tırmanmaktadır. Havada aşk kokusu vardır, ama trajedi kapıdadır ve Hogwarts bir daha asla aynı olamayabilir.



    Warner Bros. Pictures bir Heyday Films yapımı olan “Harry Potter and the Half-Blood Prince / Harry Potter ve Melez Prens”i sunar. Geçen yılın gişe devi “Harry Potter and the Order of the Phoenix / Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nı yönetmiş olan David Yates”in yönetmenliğini gerçekleştireceği “Harry Potter ve Melez Prens”in yapımcılığını David Heyman ve David Barron, yönetici yapımcılığını ise Lionel Wigram üstlendi. Filmin senaryosunu J.K. Rowling’in kitabına dayanarak Steve Kloves kaleme aldı.

    Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson’ın bir kez daha genç büyücüler Harry Potter, Ron Weasley ve Hermione Granger olarak karşımıza çıkacağı filmde ayrıca Jim Broadbent, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Michael Gambon, Alan Rickman, Maggie Smith, Timothy Spall, David Thewlis ve Julie Walters rol alıyor.

    Filmin diğer oyuncuları ise şöyle: David Bradley, Jessie Cave, Frank Dillane, Tom Felton, Matthew Lewis, Evanna Lynch, Helen McCrory, Natalia Tena, Hero Fiennes Tiffin ve Bonnie Wright.






    Harry Potter ve Melez Prens (2009) Filmiyle ilgili Yorumlar