Sinema
Confessions of a Shopaholic   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2009 (22:29)   Son Mesaj: 01-04-2009 (22:29)    Cevap: 0    Gösterim: 1911  

    01-04-2009

    Confessions of a Shopaholic

    Yönetmen: P.J. Hogan Oyuncular: Isla Fisher, Hugh Dancy, Joan Cusack, John Goodman, Kristin Scott Thomas, Leslie Bibb, Julie Hagerty, Krysten Ritter, Robert Stanton, Christine Ebersole. Senaryo: Tracey Jackson, Tim Firth, ...

    Film Puani: 0 üye puan vermiştir / 10.00


    Yönetmen: P.J. Hogan
    Oyuncular: Isla Fisher, Hugh Dancy, Joan Cusack, John Goodman, Kristin Scott Thomas, Leslie Bibb, Julie Hagerty, Krysten Ritter, Robert Stanton, Christine Ebersole.
    Senaryo: Tracey Jackson, Tim Firth, Kayla Alpert (
    Yapımcı: Jerry Bruckheimer
    Prodüksiyon Tasarımı: Craig Jackson.
    Kostüm Tasarımı: Patricia Field
    Yapım Stüdyosu: Touchstone Pictures, Jerry Bruckheimer Films

    VİZYON TARİHİ

    20.02.2009

    PRODÜKSİYON NOTLARI:


    Rebecca Bloomwood (Isla Fisher), New York’un ışıltılı dünyasında yaşayan, neşe dolu bir genç kızdır. Alışveriş konusunda çok başarılıdır, hatta belki biraz fazla başarılıdır. Çok sevdiği, her sayısını ilgiyle izlediği bir moda dergisinde çalışma hayalleri kurmaktadır. Ancak derginin yayınevinin kapısından içeri adım atmayı bile başaramaz. Sonunda aynı şirketin yayınladığı bir finans ve ekonomi dergisinde okurlara az parayla çok alışveriş temalı (hesaplı alışveriş üzerine tavsiyeler veren) köşe yazılarını yazma işini eline geçirmeyi başarır. Hayalleri teker teker gerçek olmaya başlamıştır ama bir sorun vardır. Kendisi iflah olmaz derecede sıkı bir alışverişkoliktir. Bu zaafını/bu hastalığını finans dergisindeki herkesten gizlemeye çalışır;gizlemek zorundadır. Geçmişinin geleceğini mahvetmemesi için olağanüstü bir çaba harcamak zorunda kalacaktır.

    Yapımcılığını Jerry Bruckheimer’ın, yönetmenliğini P.J. Hogan’ın (“My Best Friend’s Wedding”) üstlendiği filmin başrolünde “Wedding Crashers”tan tanıdığımız Isla Fisher oynuyor. Senaryosunu Tim Firth ile Tracey Jackson’ın yazdığı filmin konusu, Sophie Kinsella’nın “Confessions of a Shopaholic” ve “Shopaholic Takes Manhattan” adlı kitaplarından uyarlandı.

    Kısa Notlar:
    *Isla Fisher’ın portresini çizdiği rengarenk karakter Rebecca Bloomwood’un giysi tasarımlarını ünlü kostüm tasarımcısı Patricia Field hazırladı.Meryl Streep’li “The Devil Wears Prada”daki çalışmasıyla Oscar adaylığı alan Patricia Field’ın altı kez de TV Oscar’ı Emmy adaylığı var. Bu altı adaylıktan beşini “Sex and the City”deki çalışmasıyla aldı. Ünlü dizinin 2002 sezonundaki çalışmasıyla da Emmy kazandı.

    Patricia Field,“Sex and the City”nin sinema filmi uyarlamasında da çalıştı.
    *Sophie Kinsella’nın yazdığı “Alışverişkolik-Shopaholic” serisi kitaplarının dünya satışı 15 milyona ulaştı.

    Rebecca Bloomwood karakterini tanıyalım:
    O bir gazeteci.Ücretini hak etmek için yazılarında başkalarına paralarını en iyi şekilde nasıl harcamaları gerektiğini anlatıyor.Boş zamanlarını ise bol bol alışveriş yaparak geçiriyor.Tüm sorunlarını alışveriş terapisiyle çözüyor.Durması gerektiğinde duramıyor.Tasarruf etmeye çalışıyor, bazen de daha fazla para kazanmaya.Ama hiçbiri işe yaramıyor.Maddi durumunu çözmeye/düzeltmeye çalışırken uydurduğu hikayeler,giderek daha karmaşıklaşıyor.Onu rahatlatan tek şey kendine yeni bir şeyler almak –ufak tefek şeyler…

    Rebecca bu hayal dünyasından kurtulabilecek mi?Gerçek aşkı bulup kredi kartını tekrar kullanıma açtırabilecek mi?
    Bu konudaki tüm sorularınızın yanıtlarını, bir alışverişkoliğin gizli dünyasını, büyük sırlarını ve çok daha fazlasını, 20 Şubat 2009’da Türkiye Sinemaları’nda gösterilmeye başlanacak olan “Bir Alışverişkoliğin İtirafları” adlı filmimizde bulabileceksiniz.





    Confessions of a Shopaholic Filmiyle ilgili Yorumlar