Sinema
Çocuk [2008]   Konuyu açan: kipchak   İlk Mesaj: 01-20-2008 (04:22)   Son Mesaj: 01-29-2008 (20:31)    Cevap: 5    Gösterim: 2369  

    01-20-2008

    Çocuk [2008]

    Konusu Küçük yaşta kaçırılıp bir hırsız çetesinin eline düşen “çocuk” adlı kahramanımızın, çocuklardan nefret eden lakin özel bir tv kanalında çocuk programı sunan “Rüya” (Tuba Ünsal) ile tanışmasıyla, iki taraf ...

    Film Puani: 0 üye puan vermiştir / 10.00



    Çocuk [2008]

    Konusu

    Küçük yaşta kaçırılıp bir hırsız çetesinin eline düşen “çocuk” adlı kahramanımızın, çocuklardan nefret eden lakin özel bir tv kanalında çocuk programı sunan “Rüya” (Tuba Ünsal) ile tanışmasıyla, iki taraf içinde içinden çıkılmaz olayların başlamasının hikâyesidir. Çocuk kahramanımız hırsızlık çetesi içerisinde en başarılı hırsızlardan bir tanesidir. Hırsızlık yapmasının sebebi ise, her 30.000 YTL.lik hırsızlık yaptığında çeteden bir çocuğun ailesine iade edilmesidir.

    Rüya’nın çalıştığı tv kanalının sahibi ise çocukluğunu mutsuz geçirdiği için tüm çocukların mutsuz olmasını isteyip, çocukların hayal kurmalarının önüne geçmek için dışarıya bir melodi yayan esrarengiz bir kutu yaptıran “İsfandiyar” (Hayko Cepkin) dir. Amacı kendi tv kanalından bu kutuyla yayın yapıp,dünya üzerindeki tüm çocukların hayal gücünü engelleyip onları mutsuz olmasını sağlamaktır. “İsfandiyar”ı ise fantastik kostümleri ve oyunculuk tarzıyla Hayko Cepkin canlandırıyor. Kahramanımız “çocuk” ve “rüya” aksiyon komedi sahnelerle süslenmiş, animasyon maceralarla dolu filmde “isfandiyar”ı ele geçirip durdurmanın zevkine varabilecekler mi?

    Çocuklar hayal kurduklarında dünya inanılmadığı kadar güzeldir. Ama hayal kurma yetileri ellerinden alındıklarında dünya yaşanılmaz ve çekilmez bir hale gelir cümlesinden yola çıkan filmde çocukların tv kanallarından tanıdığı bir çok oyuncu ve star, çocuklarımız için bir araya gelecekler. Bu filmle çocuklar kendi coğrafyalarında kendi yönetmenleri ve kendi starlarıyla fantastik bir dünyaya adım atacaklardır. Büyükler ise unuttukları hayal dünyalarını tekrar hatırlayacaklardır.

    Yönetmenliğini “Polis” filmiyle tanıdığımız Onur Ünlü’nün yaptığı, başrollerini Tuba Ünsal, “Babam ve Oğlum” filminin çocuk yıldızı Ege Tanman ve gençliğin yeni temsilcileri arasında gösterilen rock star Hayko Cepkin üstleniyor.

    Plato film olarak “OKUL” filmiyle ülkemizin ilk gençlik filmini uygulamış olmanın gururu içerisinde bu seferde çocuklarımızın gerçek anlamda Avrupa ve Amerikan sineması kalitesinde, Walt Disney tarzında senaryosu, uluslararası standartta görsel efect ve animasyonlarla sömestre döneminde çocuklarımızın karşısına çıkmayı planlıyoruz.

    1.5 Milyon doları aşan bütçesiyle dikkat çekecek filmler arasına şimdiden gireceğini düşündüğümüz filmimizin yüzde 40’ı 3-D animasyonlar ve süper efektlerle dolu olacak. İstanbul’un farklı farklı en az 30 ilçe ve bölgesinde çekilen filmimiz aynı anda ebeveyn ve yetişkin seyirciler içinde sürpriz hikâyeler vaat ediyor. Şu an televizyonlarımızda yayınlanan çocuk dizileri haricinde eğlendirmenin yanında çocuklarımızı ve bizleri gerçekliğiyle vuracağını düşünüyoruz.

    Fragman
    [YT]QOgNfGGvv7A[/YT]






    Çocuk [2008] Filmiyle ilgili Yorumlar




      Permalink - Mesaj no 1  01-20-2008, 15:17


    Tuba Ünsal oynuyorsa izlenmemeye değer.:D
    safinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) safinaz

      Permalink - Mesaj no 2  01-20-2008, 15:24


    safinaz´isimli üyeden Alıntı
    Tuba Ünsal oynuyorsa izlenmemeye değer.:D

    evet hayko cepkinde tam tipine uygun bi rol bulmuş:D
    kipchak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) kipchak

      Permalink - Mesaj no 3  01-20-2008, 15:26


    Führer´isimli üyeden Alıntı
    evet hayko cepkinde tam tipine uygun bi rol bulmuş


    Şimdi merak ettim ama sinemaya gidipte para ödeyip sevmediğim insanların ekmeğine bal süremem.Şimdi pinti olduğumu düşüneceksiniz.:D
    Bir müddet sonra tv larda izlenmeye başlanır...
    Konu kipchak tarafından (01-29-2008 Saat 23:55 ) değiştirilmiştir..
    safinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) safinaz

      Permalink - Mesaj no 4  01-20-2008, 15:32


    safinaz´isimli üyeden Alıntı
    Şimdi merak ettim ama sinemaya gidipte para ödeyip sevmediğim insanların ekmeğine bal süremem.Şimdi pinti olduğumu düşüneceksiniz.:D
    Bir müddet sonra tv larda izlenmeye başlanır...

    Est. ama haklısın vizyondan gittikten en fazla 1 ay sonra tv de...
    ayrıca Türkiye’nin ilk fantastik çocuk filmi olmasıda ilginç...
    filmde bir çok eksik olacağı kesinde... neyse hayırlısı bakalım...
    kipchak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) kipchak

      Permalink - Mesaj no 5  01-29-2008, 20:31


    değişik bir film bakmak lazım
    crazyercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) crazyercan Ziyaretci