Sinema
American Gangster (Amerikan Gangsteri) [2007]   Konuyu açan: kipchak   İlk Mesaj: 01-20-2008 (04:05)   Son Mesaj: 01-20-2008 (04:05)    Cevap: 0    Gösterim: 1859  

    01-20-2008

    American Gangster (Amerikan Gangsteri) [2007]

    Konusu New York’un önde gelen suç patronlarından birisinin şoförlüğünü yapan Frank Lucas’ın (Denzel Washington) varlığından patronu ölene kadar hiç kimsenin haberi yoktur. Ancak patronunun aniden ölümü üzerine kendi imparatorluğunu kurmak ...

    Film Puani: 0 üye puan vermiştir / 10.00


    Konusu

    New York’un önde gelen suç patronlarından birisinin şoförlüğünü yapan Frank Lucas’ın (Denzel Washington) varlığından patronu ölene kadar hiç kimsenin haberi yoktur. Ancak patronunun aniden ölümü üzerine kendi imparatorluğunu kurmak ve Amerikan Rüyası’nın kendine özgü versiyonunu yaratmak için gereken açık kapıları keşfeder ve kolları sıvar.

    Frank Lucas, zekası ve katı çalışma ahlakı sayesinde kısa sürede Harlem bölgesindeki uyuşturucu ticaretinin kontrolünü eline geçirir. Amerikan ordusundaki bağlantılarını kullanarak daha kaliteli uyuşturucu maddeyi daha ucuz fiyata Harlem sokaklarına akıttığı için kentteki diğer büyük suç örgütlerini, rakiplerini safdışı eder. Ancak kentin uyuşturucu damarlarına hakim olmasıyla birlikte uyuşturucu ticaretiyle mücadele eden kurumların dikkatini çekmesi uzun sürmeyecektir.

    Richie Roberts (Russell Crowe) mesleğinden dışlanmış bir kanun adamıdır. Yeraltındaki uyuşturucu trafiğini kontrol edenlerin (havuzun suyunun) değiştiğini hissedecek kadar Harlem caddeleriyle iç içedir. Kentteki tanınmış Mafya ailelerinin üzerine başka birisinin tırmandığının kokusunu alır. Araştırmaları sonucunda uyuşturucu ticaretine o güne kadar adını duymadığı Afrika asıllı Amerikalı bir mafya babasının hakim olduğunu öğrenecektir.

    Yasaların karşı tarafında yer alan Lucas ve Roberts’ı kendi saflarındaki diğer iş arkadaşlarından ayıran ve onları yapayalnız birer figür haline getiren çok katı ahlaki kodları vardır. İkisinden sadece birisinin zirveye çıkacağı büyük çatışmaya doğru hızla ilerleyen bu iki adamın kaderleri aynı noktada kesişmek üzeredir.

    Universal Pictures’ın sunduğu “American Gangster”in yönetmenliğini Yılın En iyi filmi dalında Oscar kazanan “Gladiator”le tanıdığımız Ridley Scott üstlendi. Yapımcılığını Yılın En iyi filmi dalında Oscar ödülü kazanan “A Beautiful Mind – Akıl Oyunları”nın yapımcısı Brian Grazer’in (A Beautiful Mind) gerçekleştirdiği filmin senaryosunu “Schindler’s List”in Oscar ödüllü senaristi Steve Zaillian (Schindler’s List) yazdı.

    Afrika asıllı Amerikalı işadamı ve girişimci olan Frank Lucas’ın hararetten el yakan öyküsünü anlatan filmin başrollerinde Denzel Washington (Training Day, Deja Vu); Russell Crowe (Gladiator) oynadılar. Diğer rollerde ise Josh Brolin, Chiwetel Ejiofor, Carla Gugino, T.I., RZA, John Ortiz, Yul Vazquez ve Ted Levine kamera karşısına geçti.
    Fragman
    [YT]QOSOYSLDuQE[/YT]
    Bence;
    Film kadrosu,senaryosu ve yönetmeniyle farkını ortaya koyacak gerçektende harika bir film izlemenizi tavsiye ederim ayrıca Download linki forumumuzda mevcut Benim notum 8/10






    American Gangster (Amerikan Gangsteri) [2007] Filmiyle ilgili Yorumlar