Ve ağlamaktan korkma gözüm!

Gözyaşım, Dizeler güzeli dedim sana inci inci, ve güzeller incisi koydum adını dizi dizi… Yabanlara gönderdiğimsin hem akın akın, hem canımı verdiğimsin uzak yakın… Sevgilinin geleceği yolları sulayıp süpürmek için ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen M ALİ RUMİ

  1. Alt 09-15-2009, 09:24 #1
    M ALİ RUMİ Mesajlar: 193


    Gözyaşım,

    Dizeler güzeli dedim sana inci inci, ve güzeller incisi koydum adını dizi dizi… Yabanlara gönderdiğimsin hem akın akın, hem canımı verdiğimsin uzak yakın… Sevgilinin geleceği yolları sulayıp süpürmek için sakladım seni… Kirpiklerimi süpürge ettim; sultanlar ayağına düşürmek için tuttum ve bırakmadım seni.


    Gözyaşım,


    Bütün boşluklarını sen doldurdun ömrümün… Söylenmedik sözler yerine sen vardın yanımda. Sevdaya dair yeminlerden sonra sen vardın. Hep sen vardın...


    * * *

    Bir gözyaşı, gül mevsiminde güle karşı akarsa aşk olur adı; sevgiyi damıtır en derin yerinden. Suçlardan sonra tenha gecelerde akarsa tevbedir tadı; gönülleri arıtır en kara kirinden. Madem ki gözyaşı bir kutlu demdir, elbette bir erdemdir.


    Şaire unuttuğu mısrayı bir gözyaşı hatırlatır. Toplasan gözyaşlarını âşıkın, dalgalı bir deniz olur; süzülürken bağrından, yakar geçer iz olur. Yalnız doğar gibi her insan, yalnız akar her damla ve yağmur yağmur gözyaşıyla ıslanır nisan..



    Gözyaşı ki, kişinin kendisiyle kavgasının sonunda akarsa tomur tomur mercandır; ve eğer pişmanlıklarla tartılırsa mübarek bir heyecandır.


    Tohumu eken bilir Göz yaşın döken bilir

    Gül kadrin diken değil Çileyi çeken bilir...
    * * *

    Ve ağlamaktan korkma gözüm!..

    (
    Alıntı
    İ.Pala)

    H?RANUR bunu beğendi.
  2. Alt 09-15-2009, 09:49 #2
    HİRANUR Mesajlar: 295
    :g ul3:ÇOK GÜZEL SÖYLENECEK KELİME BULAMIYORUM

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.