Sarımsağın Cilde Faydaları

Bu kadar önem vahyetmis konu nedense haberimiz yok Neyse bende sarimsak ile ufak bir animi anlatayim. Sarimsak sedefe iyi gelirmis. Hatta hastaligin ismi ya temrey ya da sedef olmasi gerekiyor. ...



  1. Alt 01-21-2009, 01:36 #11
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Bu kadar önem vahyetmis konu nedense haberimiz yok

    Neyse bende sarimsak ile ufak bir animi anlatayim. Sarimsak sedefe iyi gelirmis. Hatta hastaligin ismi ya temrey ya da sedef olmasi gerekiyor. Biz cocukken abimle beraber bacaklarimizda vardi. Kimi doktor sedef hastaligi dedi kimiside temrey dedi. Nice kremler ilaclar kullandik gecmemisti. Avrupalarda muayene olmustuk(Klasik cümleyi tekrarlayinca ahenk kazandi:D ) Yok olmuyor. Tam sehrini hatirlayamadim balikesir ya da Bursa. Bir teyzemiz varmis tükürügü cok kuvvetliymis yani tükürdügü yerde sedef felan kalmiyormus. Neyse bizi götürdüler. Megersem teyzem, sarimsagi cigniyor tükürüyor ve o sarimsak sedef ya da temrey e iyi geliyormus.

    Sarimsagin sedefe faydalarini teyzemiz ile birlikte o saniye ögrenmeye basladik. Teyzemiz sarimsagi cignedi sedefli olan yerlerimize tükürdü ve yanimizada 2 litrelik pet siselere hazir tükürmüs olduklarindan verdi evde süreriz diye .

    Biz bunu 1 hafta uyguladik ama ne tiksinerek. Müslümanin tükrügü cok önemlidir hele bunu hira magarasinda Efendimizin s.a.v. Hz. Ebu Bekir ile olan diyalogunu bilirsiniz. Hira magarasindamiydi tam hatirlamasamda olayi, Hz Ebu Bekiri yilan sokuyor ve efendimiz oradan tükürügüyle zehri alip iyi ediyor hatta köpeklerinde kanayan yeri yalamasi ya da incinen yeri yalamasi buradan geliyor yani tükürükteki bazi besinler sanirsam iyi ediyor. (Aman diyim bir yeriniz kanarsa tükürmeyin hijyenik bir sivi ile silip yara bandi sarin :D )

    Neyse sarimsak sedefimize ya da ismi temrey olan hastaligimiza iyi gelmedi. Teyzenin o mübarek tükürügü ile de enzimlesmis bir halde olsa da maharet olmadi. Elleri dert görmesin anneannemin o sürmüstü bizlere torunlari olarak. En son dibimizde yeni acilan hastahaneye gitmistik(Su anda bir globallesmis bir globallesmis:D ) Ismi keciören hastanesidir oradada cok iyi cildiyeci bir doktor vardi ve onca denedigimiz ilactan kremden hatta sarimsakli tükürükle iyilesmeyen sedefimiz o bayanin bize iki cesit verdigi bir karisim ile 1 hafta icinde kayboldu gitti.

    Diyecegim odur ki, Sarimsak kellige iyi geliyor. E kel kaldiktan sonra denenen seyler, bu sac dökülecekse ne yapsa durdurulamiyor. Saca sarimsagi sürün gür gür saclariniz olsun olayi, sürdügünüz andan itibaren yaniniza kimsenin yaklasmamasi ve sacla beraber cok güzel ahengli bir kokuyu etrafa yaymasi meshur bir hadise olmustur. Sarimsak sac kirana iyi geliyormus ve bunu gözümlede görerek sahit oldum ama her sackiran belkide farkli olur yani hepsine iyi gelmez tabiki bu da bir tedavi sekli degildir.

    Sarimsak tansiyonu düsürürmüs, evet dogru düsürüyor cok yersen ( 2 dis) bir anda tamamen düsürebiliyor :D Hatta yine etrafindaki insanlarda muhabbete engel olamiyor.

    Sarimsak yenen yerde melegin olmamasi rivayetini de bilirsiniz ki ben duydum ama hicbiryerde okumadim. (Tam Zekeriya Beyaz hoca icin konu)

    Belki biraz daha düsünsem daha neler cikar ama simdilik bu kadar yeter

    beyza, Henna ve altun bunu beğendiler.
  2. Alt 02-01-2009, 15:07 #12
    beyza Mesajlar: 2.053
    sarımsak..gece yatmadan önce bir tane antibiyotik niyetine almamız gerekiyormuş..

    uzmanların görüşüne göre...

  3. Alt 02-01-2009, 20:53 #13
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    selamun aleykum
    Sarmısağın etki ve şıfa mahiyyetini çok duydum hakikaten faydalı imiş.Yalnızz
    Sarmısakla ilgili bir olay bana anlatılınca hakikaten kanım dondu gözlerim sulandı.
    Hadise şöyleki:Adamın birinin gözü sürekli ağırıyor ve göz kapakları bazen açılmıyor.Yurdum insanı hemen bir operasyon hazırlığı yapıyor uzun süren istişareler sonucu adamın gözüne sarmısak uygulamaya karar veriyorlar.Sarmısağı iyice ezip temiz bir bezle adamın gözüne bağlıyorlar.
    Adam bir süre sonra bağırmaya başlıyor gözlerim yanıyor ben bunu çıkarıyorum diye söyleniyor.Etraftakiler koşup elini tutuyorlar ve bağlıyorlar.Oğlum az sabret iyleşiyor diye adamı sakinleştirmeye çalışıyorlar.Derken adam çok ısrar edince madem öyle açalım diyorlar.Sonuç korkunç sarmısak gözün içine sinmiş ve göz bebeğini aşırı derecede tahriş emiş.Dökülen bir beyaz su ve adam artık ömrü boyunca kör.
    Şimdi en büyük söylenen şey sarmısağı sakın ezip vücudunuza bağlamayın anında yara yapar.
    ŞİMDİ sayın kardeşlerim bana bunun böyle olamayacağını özellikle yaralara bağlandığında daha da harap etmeyeceğini tıp ilmi temelinde açıklaya bilirseniz sevinirim.
    Bu yaşananlar söylenti değil yakın tarih...
    Selam ve dua hakiki iman etmişlerin üzerin olsun.

  4. Alt 02-01-2009, 22:47 #14
    aslısu Mesajlar: 51
    arkadaşlar sarmısak sivilcelerede iyi geliyormuş arkadaşlarım denemiş ve iyi geldiğini söylediler haberiniz olsun(şimdi konuyla ilgisi yok diceksiniz ama aklınızda bulunsun istedim)

  5. Alt 10-21-2009, 02:28 #15
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Google a sarimsak yazdim faydasindan cok Muhakeme.Net i gördüm. ( Tabiki saka ama pek bir olgun konu olarak SIRALAMA KAYDETMIS :D )

  6. Alt 10-21-2009, 14:08 #16
    ..Sahra... Mesajlar: 147
    sarımsagı ciltte hiç denemedim ama bi aralar antibiyotik niyetine sabahları ac karnına bir diş sarımsagı yutuyordum..koku problemi olmadan faydasını görüyordum..
    lakin iştahım acılmaya baslayınca...öyle bir acıldı kii...bende bırakmak zorunda kaldım..
    iştahsızlar,kilo alamyanlar varsa ''doğal cözüm''

  7. Alt 10-21-2009, 23:01 #17
    mus'ab Mesajlar: 331
    Herkesin yazısını okudum arkadaşlar. Şaka bi yana hafta sonları ava gittiğimizde, közde pişirip yemesi çok güzel. Eğer cemiyet içine çıkmayacaksanız hafta sonları közde yada mangalda tavsiye ederim. Antibiyotik olarak kullanın. Tansiyon düzenlemede ciddi rolü oluyor.
    benden söylemesi.....

  8. Alt 06-23-2011, 11:40 #18
    pınaran Mesajlar: 314
    Alıntı:
    Teyzemiz sarimsagi cignedi sedefli olan yerlerimize tükürdü ve yanimizada 2 litrelik pet siselere hazir tükürmüs olduklarindan verdi evde süreriz diye .

    hastalığınızın geçmesine çok sevindim gerçekten, ayrıca yazın çok akıcı ve komikti, iyi güldürdün..
    alternatif tedaviler her zaman işe yaramıyor, ama yaşlı teyzelerin o iki dakkada otu şunu bunu karıştırıp, bazen sizdeki gibi tükürüp, yaptıkları ilaçlara güvenim hep olmuştur.

  9. Alt 04-04-2012, 02:26 #19
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    mhmt´isimli üyeden Alıntı

    Çok güzel yorumlar yazılmış.
    Bize sadece okumak kaldı. EyvaAllah.

    selametle..

    Posted via Mobile Device

  10. Alt 07-08-2012, 13:58 #20
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Her gun bir dis sarmisak yiyorum ve gercekten cildim mukkemmellesti cok etkisini gordum puruzsuz ve parlak bir cilt istiyosaniz sarmisak super. Benki hergun fondeten surerdim artik asla
    Mesaj Mobil üzerinden gönderilmistir

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.