Misvak Ağacı: Çok lifli, küçük bir ağaç olan misvak ağacının dallarının ucundaki kısım diş fırçası olarak kullanılır. Özsuyu doğal flörür içerir.

Misvağın Faydaları: Misvak, en iyi ve etkili diş temizleme aracıdır. Mikropları ve bakterileri öldürür. Dişleri temizler ve dişetlerini kuvvetlendirir. Diş çürümelerini engeller ve dişleri beyazlatır. Ağız kokusunu giderir. Ağrıları hafifletir. Balgamı giderir. Mide gazını gidermeye yardımcı olur. Bütün bu faydaları nedeniyle Peygamberimiz tarafından misvak kullanmak çok tavsiye edilmiştir.

Misvak Nasıl Kullanılır? Misvağın dalından 15 cm kadar bir parça kesilip ucu 1–2 cm kadar yontulup kabukları soyulur. Bir süre tuzlu su içinde bekletilince soyulan kısmın içindeki lifler açılır ve diş fırçası görünümünü alır. Eğer dallar çok sertse ve kendiliğinden açılmıyorsa bir bıçak yardımıyla açılması sağlanabilir. Misvak hazır hale getirildikten sonra normal bir diş fırçası gibi diş temizliği için kullanılır. İlk kullanımlarda, zayıf dişetlerinde hafif kanama olabilir. Misvak kullanmaya devam ettikçe diş etleri güçlenecek ve bu kanama kısa sürede geçecektir. Misvağın diş ve diş eti sağlığına faydaları nedeniyle son yıllarda misvak özlü diş macunu ve benzeri ürünler de üretilmektedir.