Akırı Karha ve Akırı Karhanın Faydaları

Akırı Karha ve Akırı Karhanın Faydaları Akırı karha ve Akırı karhanın Faydaları: Öksürük ve balgamı keser. Vücuda kuvvet verir. Felce iyi gelir. Diş ağrılarını ve romatizma şikayetlerini azaltır. Cilde faydalı ...


  1. Alt 03-10-2009, 02:26 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Akırı Karha ve Akırı Karhanın Faydaları

    Akırı karha ve Akırı karhanın Faydaları: Öksürük ve balgamı keser. Vücuda kuvvet verir. Felce iyi gelir. Diş ağrılarını ve romatizma şikayetlerini azaltır. Cilde faydalı bir bitki olan akırıkarha cilt bakımı için kullanılmaktadır.

    Akırı karha nasıl kullanılır? Kusma ve ishale neden olabildiği için daha çok haricen kullanılır. Akırı karha zeytinyağında kaynatılıp elde edilen yağ soğuduktan sonra felç olan bölge bu yağ ile ovulursa faydası görülür. Bu yağ yüze ve cilde sürülürse, cildi besler ve yüzü güzelleştirir. Akırı karha kaynatılıp suyuna bal ilave edip içilirse balgam, öksürük ve mide üşütmesine karşı faydalı olur. Kaynatılıp suyu ile gargara yapılırsa diş ağrılarını hafifletir.
    Akırı Karha ve Akırı Karhanın Faydaları



    Eklenmiş Resmin önizlemesi

  2. Alt 08-22-2010, 18:34 #2
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    ya ben yurt disindanim, bu akirikarha otunu veya yagini turkiyeden nasil temin ediyorsunuz,ozellikle yagini acaba ezcanelerde bulunur mu?

  3. Alt 12-05-2010, 18:18 #3
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    zeytin yağı ile nasıl keynatılır ki kızartılır olacak herhalde bide bunun ölçüsü yokmu şukadar akırı karhaya şu kadar zeytin yağı ile kızarılır die nasıl yapacağız fikri yada bi bilen var mı??

  4. Alt 06-16-2011, 11:23 #4
    Ziyaretci
    zeytin gözlüm Mesajlar: n/a
    bildigim kadarı ile cilt bakımı için kaynatılmıyor ben araştırdım bir kavanozda güneşe bırrakılarak yaklaşık 1ay veya 40 gün bekletilir ve sonra kullanılır bende deneyecem.

  5. Alt 10-01-2012, 15:42 #5
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    kullanımı nasıl olacak? kimi sitelerde zeytinyağı ile maske olarak uygulayacaksınız diyor, kimisi de kızarttıktan sonra uygulayacaksınız, 20 dk bekleteceksiniz diyor.. Tamam da, hangisi ve sabah- akşam ne zaman uygulamak gerekiyor? su ile mi yıkacağız? Tam olarak bi şey bulamadım?

  6. Alt 10-11-2018, 12:47 #6
    muhakemetyfn Mesajlar: 61
    Teşekkürler bilgiler için. İlk defa duyuyorum bu bitkiyi.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.