Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

  1. Alt 11-18-2008, 22:34 #1
    alptraum Mesajlar: 37.946
    Blog Başlıkları: 28
    Havuçlu Kek ve Havuçlu Pasta

    Havuclu kek ve havuclu pasta

    Çocukluğumda evimizde pazar günleri kahvaltı sonrası mutlaka kek pişerdi.Bir yere gidilecekse hemen sarılır;eğer evde olacaksak ikindi çayına hazır tutulurdu.Yıllardır ben de pazar günleri evde mis gibi kek kokuları eşliğinde pazar gazeteleri okumaya bayılıyorum.Havuçlu kek te en sevdiklerim arasında.
    Malzemeler:
    • 3 yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 3 su bardağı un
    • 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
    • 1/2 su bardağı kuru üzüm(eklemeyebilirsiniz)
    • 4-5 adet iç ceviz
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1 portakal veya limon kabuğu rendesi
    • üzerine krema sürmek isterseniz:
    • 2,5 su bardağı süt
    • 1/2 su bardağından biraz az un
    • 1,5 çay bardağı şeker
    • 2 paket vanilya
    • 1 yemek kaşığı tereyağ(1 tatlı kaşığı da olabilir)
    1. Yumurta ve şeker büyükçe bir kasede 6-7 dk. çırpılır.Sıvıyağ ve süt ilave edilip 7-8 sn. karışacak kadar cırpılıp,mikser kapatılır.
    2. Tahta bir kaşık yardımıyla un(içerisine vanilya,kb.tozu,limon kabuğu karıştırılmış) yavaş yavaş eklenip,alt üst edilerek yedirilir.
    3. En son havuç ve üzüm ilave edilip yavaşça karıştırılıp,orta büyüklükte herhangi bir kalıba boşaltın(ben 26 cm. çapında yuvarlak bir kalıba yerleştirdim) üzerine ceviz serpip,150 derecedeki fırının 3. rafında 35-40 dk. pişirin.
    4. Eğer benim yaptığım gibi bir kısmı kakaolu yapmak isterseniz 4 te birini kalıba ilave etmeden ayırın.1 yemek kaşığı kakaoyu karıştırıp,sade kekin üzerine dökün.
    5. Kremalı yapmak isterseniz,üzerine ceviz serpmeden pişirip,ılıtın.Kremayı verilen ölçüde pişirip,az ılıyınca tereyağ ilave edip,2-3 dk. çırpıp,kekin üzerine dökün.Hindistan cevizi rendesi ve döğülmüş ceviz ile süsleyin.Uzun süre buzdolabında açık halde bırakmayın.Üzerini kapalı tutun ki kremanız kurumasın.
    Not:Kalıbınızın tabanına eğer pişirme kağıdı veya parşömen kağıdı ile kaplarsanız,hiç yağlamadan pişirebilirsiniz.kenarları kolayca kalıptan ayrılır,alt kısmıda yapışmaz.Piştikten sonra kağıt kolayca sıyrılır.

    Havuclu kek ve havuclu pasta

    Havuclu kek ve havuclu pasta

    Alinti:Defne Yaprağı :: Damak tadınız...

    Benzer Konular
    safinaz bunu beğendi.
  2. Alt 11-18-2008, 22:41 #2
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Çok güzel görünüyor.Kesin yarın yapılacak zaten havuç keke bambaşka lezzet veriyor.

  3. Alt 11-18-2008, 22:52 #3
    alptraum Mesajlar: 37.946
    Blog Başlıkları: 28
    Ya ben garip Anca tariflerle yetiniyorum bana resimleri yeter:(

  4. Alt 11-18-2008, 22:56 #4
    safinaz Mesajlar: 3.348
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Ya ben garip Anca tariflerle yetiniyorum bana resimleri yeter:(

    Ben de seni çok marifetli sanıyordum

  5. Alt 11-19-2008, 12:58 #5
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    hazır kekin yanında havuç yesek olmaz mı???

  6. Alt 09-08-2012, 12:24 #6
    sevilay sevil Mesajlar: 247
    biz yapalım sana alptraum tariflerle yetinme

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.