Anne sütü üreten inek kopyalandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 06-15-2011 (01:36)   Son Mesaj: 07-17-2011 (23:08)    Cevap: 2    Gösterim: 637  

    06-15-2011

    Anne sütü üreten inek kopyalandı

    Anne sütü üreten inek kopyalandı
    Arjantinli bilim adamları, anne sütü üreten inek kopyaladılar.Daily Telegraph'ın haberine göre, bilim adamları genetik teknoloji kullanarak doğumdan önce ineğe insana ait ''anne sütü'' geni enjekte ettiler. Bunun neticesinde, klonlanan havyan yetişkinlikte ''insanlarınkine benzer süt'' verebilecek.

    Klonlamayı yapan Buenos Aires'teki Milli Tarım Teknolojisi Enstitüsü'nün açıklamasında, böylece ''"bebeklerin beslenmesinde büyük önem taşıyacak bir gelişme sağlandığı'' bildirildi.

    Açıklamada, klonlanan ineğe ''Rosita İSA'' adının verildiği ve bunun insan sütünde bulunan proteinleri içeren iki insan genini taşıyan ilk büyükbaş hayvan olduğu belirtildi.

    Enstitü ile çalışan Milli San Martin Üniversitesi'nden Adrian Mutto, ''Amacımız, bebeklere anti bakteriyel ve anti viral koruma sağlayan laktoferrin proteini ile yine bir anti bakterial madde olan lysozme enjekte ederek, inek sütünün besleyici değerini artırmaktı'' dedi.

    Çinli bilim adamları nisan ayında insan sütünde bulunan protein içeren GM Holstein inekleri yetiştirdiklerini bildirmişlerdi. Ancak Arjantinli ekip, Çinlilerin sadece bir insan geni kullandıklarını, kendilerinin ise sütün insanınkine daha çok benzemesini sağlayan iki gen kullandıklarını söylediler.





    Anne sütü üreten inek kopyalandı Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-17-2011, 21:36

    --->: Anne sütü üreten inek kopyalandı


    kulağa ürkütücü geliyor, bebeğime klonlanmış bir inekten yapay inek insan karışımı bir süt vereceğim... korkunç...
    pınaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) pınaran

      Permalink - Mesaj no 2  07-17-2011, 23:08

    --->: Anne sütü üreten inek kopyalandı


    pınaran´isimli üyeden Alıntı
    kulağa ürkütücü geliyor, bebeğime klonlanmış bir inekten yapay inek insan karışımı bir süt vereceğim... korkunç...

    Süt annesi bir inek süt kardeşi de buzağı olurmuş

    Aslında güzel birşey,anne sütü alamayan bebeklere 2 yaşına kadar inek sütü kansızlık yaptığı için tavsiye edilmez bunun yerine mama yerler.
    Mamanın da çok sağlıklı olduğu söylenemez.
    safinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) safinaz