Akdağ, siyanür olayını değerlendirdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 05-11-2011 (14:31)   Son Mesaj: 05-11-2011 (14:31)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    05-11-2011

    Akdağ, siyanür olayını değerlendirdi

    Akdağ, siyanür olayını değerlendirdi
    Kütahya'daki siyanür tehlikesini değerlendiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tehlikeli bir durumun olmadığını belirterek, bu konuda hassas davranan Çevre ve Orman Bakanlığı'nı takdir ettiğini söyledi.12 Haziran'daki genel seçimler öncesi memleketi Erzurum'da ilçe gezilerine başlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazetecilerin Kütahya merkeze 34 kilometre uzaklıkta gümüş üretimi yapılan bir tesiste ortaya çıkan siyanür tehlikesinin sağlık açısından bir risk taşıyıp taşımadığı konusuyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

    Kütahya'da ortaya çıkan durumla ilgili Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun kamuoyunu bilgilendirdiğini belirten Sağlık Bakanı Akdağ, "Benim onlardan aldığım bilgiler çerçevesinde çevreye, dolayısıyla canlılara ve insanlara zarar verecek bir durum oluşmamış. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın bu konudaki hassasiyetini ben takdir ediyorum. Arkadaşlar meseleyi çok yakından takip ediyorlar" dedi.





    Akdağ, siyanür olayını değerlendirdi Yorumları