Çölyak hastalarına Mahidevran desteği!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 05-10-2011 (10:31)   Son Mesaj: 05-10-2011 (10:31)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    05-10-2011

    Çölyak hastalarına Mahidevran desteği!

    Çölyak hastalarına Mahidevran desteği!
    Muhteşem Yüzyıl dizisinin deneyimli oyuncusu Mahidevran'ı canlandıran Nur Fettahoğlu çölyak etkinliğine katıldı.Özge Eğrikar'ın haberi

    Yunus Emre Kültür Merkezi"ndeki programa "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde "Mahidevran"ı canlandıran Nur Fettahoğlu ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri destek verdi. Toplantı öncesi kurulan stantlarda çölyaklı hastaların beslendiği ürünler tanıtıldı.

    Ayrıca toplantıya katılan kişiler kan vererek çölyak testi yaptırdı. Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Meltem Ünal Erzen, çölyakın genetik bir hastalık olduğunu belirtti. Erzen, "Ülkemizde yaygın olan akraba evlilikleri sebebi ile hasta sayısı oldukça yüksek. Oldukça sinsi ilerleyen bu hastalık her zaman fark edilmeyebiliyor ve hastalık çoğu zaman vücuda onarılması güç zararlar verdikten sonra teşhis edilebiliyor" dedi.

    HER 100 KİŞİDEN BİRİ

    İstanbul Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Derya Ukav, her 100 kişiden birinin bu hastalığa yakalandığını vurgulayarak, "Dünyada özellikle Avrupa kökenli ülkeler bu konuda oldukça duyarlı. Ancak bizim ülkemizde bu mevcut değil. Benim çocuğum çölyak hastası. Gluteni çocuklarımıza yedirmeyelim. Toplumun bu konuda bilinçlenmesi lazım. Bu bilinci her gün 20-30 aileye dağıtıyoruz. Bu bilinci yaygınlaştıracağımızı ümit ediyorum" diye konuştu.

    Habertürk





    Çölyak hastalarına Mahidevran desteği! Yorumları