Bayanlara uygulamalı sağlık konferansı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 05-09-2011 (20:27)   Son Mesaj: 05-09-2011 (20:27)    Cevap: 0    Gösterim: 551  

    05-09-2011

    Bayanlara uygulamalı sağlık konferansı

    Bayanlara uygulamalı sağlık konferansı
    Çanakkale'nin Biga ilçesinde, kadınlara yönelik 'Sağlıklı Spor ve Sağlıklı Diyet' konferansı verildi. Konferansa kadınlar yoğun ilgi gösterdi.Biga Belediyesi Kültür Sarayı"nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Toplum Sağlığı Eğitim Birimi üyeleri Hafize Gürşen, Figen Altıntaş ve Nuran Aka konuk oldu. Konferansta konuşan Biga Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Gülgün Çako, ""Kent Konseyi gönüllülük isteyen bir sivil toplum örgütüdür. Buraya gelerek ne kadar gönüllü olduğunuzu gördüm. Hedefimiz, kadınların toplumdaki etkinliğini artırmaktır."" dedi.

    Diyetisyen Meliha Öner de bayanlara sağlığın öneminden bahsederek, diyabetten korunmak için beslenme ve kilo kontrolünün önemli olduğunu vurguladı.

    Eğitim Hemşiresi Özlem Aydın ve Beden Öğretmeni Zübeyde Darcan ise konferansa katılan bayanlara kan şekeri, tansiyon, nabız gibi hastalıklara yakalanmamak için fiziksel aktivitelerin düzenli olarak yapılmasını uygulamalı olarak gösterdi.

    Öte yandan, bazı bayanlara beden kitle endeksi hesaplaması (boy, kilo, kan şekeri, tansiyon, nabız) yapıldı.





    Bayanlara uygulamalı sağlık konferansı Yorumları