'Şifalı bitkiler tarihi mirasımız'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-09-2011 (12:31)   Son Mesaj: 05-09-2011 (12:31)    Cevap: 0    Gösterim: 1236  

    05-09-2011

    'Şifalı bitkiler tarihi mirasımız'

    'Şifalı bitkiler tarihi mirasımız'
    1983 yılından beri aktar dünyasının içinde olduğunu belirten Bayrampaşa Şifalı Bitkiler Merkezi ve Bizim Aktar Sahibi Yunus Ersin şifalı bitkilerle tedavinin önemine değindi...Nedim Odabaş'ın haberi

    Şifalı bitkiler tarihi mirasımız: Bayrampaşa Şifalı Bitkiler Merkezi ve Bizim Aktar Sahibi Yunus Ersin

    Yunus Ersin "Şifalı Bitkiler Merkezimizi 1998 yılında kurduk ve şifalı bitkilerle tedavi konusunda insanlarımıza yardımcı olma konusunda rotamızı belirledik. Şifalı bitkiler bizim tarihi mirasımızdır. Tıbbun Nebevi"den itibaren gelen, Osmanlı"da doruğa çıkan şifalı bitkilerle tedavi, modern tıbbın destekleyicisi olarak hayatımıza hergeçen gün daha çok girmektedir" dedi.

    Yıllardır şifalı bitkilerle tedavi işiyle ilgilendiğini, 1983 yılından beri aktar dünyasının içinde olduğunu belirten Bayrampaşa Şifalı Bitkiler Merkezi ve Bizim Aktar Sahibi Yunus Ersin, "Şifalı Bitkiler Merkezimizi 1998 yılında kurduk ve şifalı bitkilerle tedavi konusunda insanlarımıza yardımcı olma konusunda rotamızı belirledik. Şifalı bitkiler bizim tarihi mirasımızdır. Tıbbun Nebevi"den itibaren gelen, Osmanlı"da doruğa çıkan şifalı bitkilerle tedavi, modern tıbbın destekleyicisi olarak hayatımıza hergeçen gün daha çok girmektedir" dedi.

    Modern tıbba şifalı bitkilerle tedavinin kesinlikle karşı olmadığını, modern tıbbın teşhis konusunda çok başarılı iken tedavi noktasında ise eksik kaldığına dikkat çeken Ersin, "Modern tıp, tedavi edici özellikte olan bitkileri yakın zamanda kullanıma açmak zorundadır. Şifalı bitkiler, manevi eğitimler çok önemlidir. Bugün dünya sağlık örgütü sülükle tedaviyi bir tedavi metodu olarak kabul etmiştir. Tıbbun Nebevi, Osmanlı"ya damgasını vuran şifalı bitkiler önemli bir gerçeğimizdir. Bitkisel tedaviyi kullanacak olan Modern tıb, daha da başarılı olacak ve ülkemizin her tarafında atıl olarak duran şifalı bitkiler hem ekonomiye, hem sağlık sistemimize kazandırılacaktır" diye konuştu.

    Türkiye"nin dört mevsimi yaşayabilen, dört iklimi yaşayabilen nadir ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Ersin, "Dört iklimde yaşayabilen bir çok şifalı bitkilerimiz dağlarımızda bekliyor. Üniversitelerimiz, tıp fakültelerimiz bu bitkilerin toplanması, kurutulması, saklanması ve paketleme eğitimi yapabilir. Türkiye"nin her tarafını kaplayan şifalı bitkiler sağlık sistemimizin kurtarıcısı olabilir. Bununla birlikte üretici firmalarımızın da kendi değerlerimize ait ürünleri ortaya koymalarını bekliyoruz. Mesela, çikolotalı gofret yerine, keçiboynuzlu gofret üretilebilir. Bu firmalarımızın bitkisel merkezli üretim yapmaları, aynı zamanda insanlarımızın sağlıklarının da korunması yönünde çok önemli bir adım olabilir. Neden Fındıklı, keçiboynuzlu bir gofret yapılmasın? Neden kuru üzümlü, kan üzümlü bir gofret yapılmasın" açıklamasını yaptı.

    Kendisinin de zaman zaman Anadolu"da şifalı bitkilerin yerinde görülmesi, toplanması yönünde geziler yaptığını dile getiren Yunus Ersin, şöyle devam etti; "Afyon"da, Kütahya"da, Eskişehir"de bu yönde çalışmalar yaptım. Doğal zenginliklerimizi bizzat yerinde inceledim, izledim. Bununla birlikte Dubai"de kimyasal ve bitkisel tedaviyi birleştiren bir fuara katıldım. 2011 yılında ise Doğu Türkistan"da bitkisel okulları ziyaret edeceğiz. Biz de bu yaptığımız işler ve çalışmalarla çok özel ürünleri şifa bekleyen hastalarımızla buluşturuyoruz. Mesela her derde deva elma sirkesi gibi, sedef hastalığına çareler gibi, çamur ürünlerimiz gibi. Bu ürünlerimizle bir çok rahatsızlığın tedavisine yardımcı olacak unsurları ortaya koyuyoruz"

    Önümüzdeki dönemde aktar ile baharatçıların ayrılacağını, aktarların bundan böyle bir nevi eczaneye dönüşeceğini, aktarların Eczacılar Birliği"nden ruhsat alma gerekliliğinin ortaya çıktığını belirten Yunus Ersin, "Böylelikle şifalı bitkilerin şifa özelliklerini ortaya koyan insanlarla, bu işin sadece ticaretini yapanlar ayrılmış olacak" değerlendirmesini yaptı.

    Bayrampaşa Şifalı Bitkiler Merkezi"nin bir çok önemli hastalığın tedavisinde yardımcı unsur olarak çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Ersin, bu hastalıklardan bazılarını ise şöyle sıraladı: Kısırlık,. Sperm sayısının azlığı, sedef, üre, depresyon, karaciğer, cilt problemlerinin giderilmesi. ( 0212 674 03 00





    'Şifalı bitkiler tarihi mirasımız' Yorumları