Akciğer hastalarına müjde   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 05-01-2011 (12:31)   Son Mesaj: 05-01-2011 (12:31)    Cevap: 0    Gösterim: 879  

    05-01-2011

    Akciğer hastalarına müjde

    Akciğer hastalarına müjde
    Keçü boynuzu (harnup) kürünün akciğer hastalarına iyi geldiği, kuru şekilde yendiğinde kilo alıcı ve gallik asit sayesinde akciğer hastalarında başarılı oluyor.Diyarbakır Akdemir baharat kuruluşu herbalisti Cahit Gürkaş, keçi boynuzu (harnup) kürünün akciğer hastalıklarına iyi geldiğini, kuru şekilde yediğinde kilo alıcı ve gallik asit sayesinde akciğer hastalıklarında oldukça başarılı olduğunu söyledi.

    Herbalist Cahit Gürkaş, yaptığı açıklamada, "Keçi boynuzu diğer adı harnup olarakta bilinen ve ülkamizde bol miktarda yetişen bu değerli bitkinin içeriğinde potosyom, kalsiyum, sodyum, alfa aminopimelik asit, kapronik asit bulunmaktadır. Keçi boynuzu, kemik erimesi azaltmaya yardımcı olur. Bu temel minarel aynı zamanda kan basıncı, kan pıhtılaşması, kas büyümesi, sinir geçirme, kanser önleme, enerji üretme yağ parçalamaya yardımcı olur. Erken kalp hastalıkları riskini azaltır.

    Potasyum ve sodyum sayesinde vücut sıvılarının dengesinin sürdürülmesi, sinir sinyallerinin iletimi ve kas gerilmesine yardımcı olur. Taze meyvelerin idrar söktürücü ve bağırsakları çalıştırıcı özelliği bulunur dolayısıyla vücuttaki toksit maddelerin dışarı atılmasında yardımcı olur. Kuru meyveleri ise kilo almaya ve gallik asit sayesinde akciğer hastalıklarında oldukça başarılıdır. Akciğer hastaları bu bitkinin kullanımını yaparken haşlayarak tüketmeleri gerekmektedir. Aksi halde meyveler haşlanmadan tüketildiğinde kabızlık yapabilir.

    Dolayısıyla hemorid hastaları bu hususta dikkatli olmalıdırlar. Balgam söktürücü özelliği sayesinde bronşların boşaltılmasında eşi benzeri bulunmayan bir bitkidir. Göğüs hastalıklarında kullanımı 200 gram ince kıyılmış keçi boynuzu, 1 litre suda 3 dakika kaynatılır. Karışımdan sabah ve akşam olmak kaydıyla yemeklerden 20 dk önce 1 su bardağı içilir. Bu küre 2 ay düzenli bir şekilde devam edilmelidir.

    Kilo almak ve kansızlık problemleri ile karşı karşıya olanlar bitkinin kurutulmuş meyvesini çekirdekleriyle birlikte toz haline getirerek yemeklerden sonra 1 tatlı kaşığı süt ile tüketmeleri halinde istenilen sonuca ulaşabilirler. Ayrıca yüzde 15 kolestrolü düşürme özelliğine sahip olan bu bitki kalp ve damar hastalıklarında başarılı olmaktadır. Keçi boynuzu ishale, kabızlığa astıma, nefes darlığına, alerjik nefes darlığına karşı kullanılır. Akciğer ödemini yok edici, balgam söktürücü ve akciğer kanserini önleyici özelliklere sahiptir" şeklinde konuştu.





    Akciğer hastalarına müjde Yorumları