Kök hücrenin finansmanına onay!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-01-2011 (10:30)   Son Mesaj: 05-01-2011 (10:30)    Cevap: 0    Gösterim: 417  

    05-01-2011

    Kök hücrenin finansmanına onay!

    Kök hücrenin finansmanına onay!
    ABD'de bir temyiz mahkemesi, insan embriyonundan elde edilen kök hücre araştırmalarının vergi gelirleriyle finanse edilmesi için Obama yönetiminin de desteklediği araştırmalara onay verdi.Gezici Kolombiya Bölge Temyiz Mahkemesi yargıcının, bir alt mahkemenin embriyondan kök hücre araştırmalarının vergi gelirleriyle karşılanmasını yasaklayan kararını bozmasıyla Obama yönetimin federal vergi gelirlerini kök hücre araştırmalarının finansmanı için kullanmaya devam etmesinin yolu açıldı.

    Bir federal yargıç geçen yıl, ABD Sağlık Enstitüsünün kök hücre araştırmalarıyla ilgili yönetmeliğinin araştırma sürecinde embriyonlara zarar verilmesi nedeniyle yasayı ihlal ettiğini belirterek, temyiz yolu açık olmak koşuluyla enstitünün bu araştırmalarını yasaklamıştı.

    Obama yönetiminin başvurusuyla Washington'da görülen temyiz duruşmasında ise yargıç heyeti bire karşı iki oyla kök hücre araştırmalarının finansmanında vergi gelirlerinin kullanımının önündeki engel kaldırıldı.

    AA





    Kök hücrenin finansmanına onay! Yorumları