Sağlıklı kilo vermenin püf noktaları   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-30-2011 (15:29)   Son Mesaj: 04-30-2011 (15:29)    Cevap: 0    Gösterim: 477  

    04-30-2011

    Sağlıklı kilo vermenin püf noktaları

    Sağlıklı kilo vermenin püf noktaları
    Uzmanlar, kilo verme konusunda kulaktan duyma yöntemlere başvurulmaması konusunda uyarıyor.Doruk Sağlık Grubu diyetisyenlerinden Rabia Yıldız, kilo vermek isteyenlerin her duyduğu zayıflama yöntemine inanmamaları gerektiğini belirterek, "Eğer şimdiye kadar duyduklarımızın hepsi doğru olsaydı, diyetle verdikleri kilonun daha fazlasını alanların sayısı bu kadar çok olmazdı. Kilo vermek isteyenler önce kendilerini buna inandırmalıdır. Kararlı ve sabırlı olmalıdır. Diyete başladıktan sonra hemen pes edilirse istenilen neticeyi elde etmek imkansız olur" açıklamasını yaptı.

    Her diyetin sağlıklı kilo verdirmediğinin altını çizen Yıldız, "Şu an ki durumunuzu düşünmelisiniz. Fazla kilolarımızı verdiğimizde neler kazanacağımızı, vermezsek ne kaybedeceğimizi, kilomuzu verip tekrar aldığımızda ne düşüneceğimizi gözden geçirelim. O yüzden başımızdan geçecek süreçleri düşünerek, planlarımızı iyi yapmalı, sağlam adımlarla ilerleyecek şekilde hedefler koymalıyız. İlerleyeceğimiz yolda iyi veya kötü olayların karşımıza çıkabileceğini göz önünde bulundurmalıyız. Diyete başlayıp, dayanamayıp, canımızın çok istediği şeyi hemen yemeye başlamak, normalden fazla abur-cubur tüketmek, kararınızda ciddi olmadığınızı gösterir. Gerçekten kararlı olup olmadığınızı gözden geçirin. Sık sık diyete başlayıp bırakmak, kendinize olan güveninizi olumsuz etkiler" dedi.

    "Sağlıklı kilo verme ve sonra o kiloyu koruma konusunu çok iyi araştırmalı, mutlaka güvenilir bir beslenme ve diyet uzmanından, bir diyetisyenden yardım almalısınız" diyen Yıldız, "Müracaat ettiğiniz diyetisyeniniz, işini severek yapıyor olmalı. Eğer danışmanlık hizmeti aldığınız uzman, size standart zayıflama listeleri veya zayıflama ilaçları veriyorsa, kafanızda doğru adreste olup olmadığınıza dair soru işaretleri olmalıdır. Unutmayın, siz diyet yaparken aslında her türlü besini, doğru bir şekilde yemeyi öğrenmiş olacaksınız.

    O yüzden tatlıdan tutun, lahmacuna kadar her türlü kaçamağı yemek istediğinizi diyetisyeninize rahatlıkla söylemelisiniz. Diyetisyeniniz zaten size, bu tarz besinleri ne sıklıkta, ne miktarda, hangi öğünde ve neyin yerine yiyeceğinizi size zamanla anlatacaktır. Zayıflama hizmeti aldığınız diyetisyeniniz, sizi belirli aralıklarla takip etmeli, hem kilo ölçümünüzü ve hem de diyetinizi değerlendirmelidir. Siz de diyetisyeninizle yapmakta zorlandığınız ve canınızın istediği şeyleri paylaşacak rahatlıkla olabilmelisiniz. Unutmayın, siz sağlıklı beslenmeyi öğrendiğiniz sürece, kalıcı kilo verimi mümkün olacaktır. O yüzden aklınıza takılan her şeyi diyetisyeninize sormalısınız" diye konuştu.

    ZAYIFLAMANIN PÜF NOKTALARI

    Kilonuzu çok kısa bir sürede almadığınızı unutmayın. Çok yavaş kilo veriyorum diye yakınıp, diyeti bırakıp, vereceğiniz kilolardan da olmayın. Unutmayın, herkesin farklı metabolizma hızı vardır, bazı kişiler 2 haftada 3 kg verirken, bazıları aynı süreçte 1.5 kg verebilir. Aynı zamanda, diyetinizi ve sporunuzu düzenli yapıp yapmamanıza göre de kilo verme hızınız değişecektir.

    HARCADIĞINIZ ENERJİYİ ARTTIRIN

    Gün içindeki hareketleriniz, kilo verme hızınızı etkiler. Düzenli spor yapmak, kilo verme hızınızı diyet kadar arttırır. Kilo vermek için en uygun, en ucuz, en pratik ve kolay spor yürüyüş yapmaktır. Bunun yanında işyerinde asansörü çok kullanmamak, ofiste hareketlerinizi arttırmak, ev hanımları için ev işlerini arttırmak, yakın yerlere yürümek enerji harcamanızın arttırılmasında yine etkili olacaktır.

    DİYETİ CEZA GİBİ GÖRMEYİN

    Diyetimiz bitince, hayatımdan uzaklaştırıp yiyemediğim her şeyi sınırsızca yiyeceğimizi düşünmek çok yanlış olacaktır. Çünkü siz zaten, diyetiniz süresince, her türlü besini, nasıl ve ne düzende yemeyi öğrenmiş olacaksınız. Birden her şeyi unutup, kendimizden geçercesine yemek yemeye başlarsak, sonuç yine kilo alımı olacaktır. Sağlıklı beslenmenin bir dönemlik değil, hayatınızın her döneminde gerekli olduğunu unutmayın. Diyetimiz bitince, o süreçte yiyemediğimiz besinlerden intikam alırcasına yemek yemenin çok yanlış olduğunu öğrenmemiz gerekir. Gıdalardan intikam alma düşüncesi, sağlıklı beslenmenin mantığının anlaşılmadığını gösterir. Sağlıklı beslenme, hayatımız boyunca uygulayacağımız bir eylemdir.

    MUTLAKA KİLO KORUMA PROGRAMI UYGULAYIN

    Kilo fazlalıklarınızı verdikten sonra, işimizin bittiğini düşünüp, beslenmenizi oluruna bırakmayın. Diyet yapar gibi beslenmememiz gerektiği gibi, birden fazlaca yemek yeme durumundan da kaçınmak gerekir. Destek aldığınız diyetisyeniniz size kilo koruma ile uyumlu bir beslenme planı hazırlayarak, sizin var olan yeni kilonuzun korunmasını sağlayacaktır. Sizin bu kilo koruma programına uymanız ve diyetisyene yine belirli aralıklarla gitmeniz gerekir. Bu süreçte, danışmanlık hizmeti aldığınız diyetisyeninizden yavaş yavaş uzaklaşmaya başlayacak, kendinizi tek başına takip etmeye başlayacaksınız.

    VE MUTLU SON

    Artık sizin sağlıklı bir beslenme tarzınız oluşmuş durumdadır. Beslenme şeklinizi yaz-kış, tatil-çalışma dönemi, düğün-sünnet ve bayramlar gibi her süreçte geliştirme ve renklendirme durumunuz ortaya çıkabilir. Önemli olan, diyetisyeninizden öğrendiğiniz temel beslenme kavramlarını yapmayı ihmal etmemenizdir. Kilo koruma sürecinde sporu yine ihmal etmeyin. Kilo verme sürecindeki gibi her gün olmasa da haftada 2-3 gün düzenli faaliyette bulunun. Bu aktiviteleri hayatınızın bir parçası hale getirin.







    Sağlıklı kilo vermenin püf noktaları Yorumları