Metabolizmayı hızlandırmanın yolları   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-25-2011 (10:29)   Son Mesaj: 04-25-2011 (10:29)    Cevap: 0    Gösterim: 355  

    04-25-2011

    Metabolizmayı hızlandırmanın yolları

    Metabolizmayı hızlandırmanın yolları
    Yaz ayları yaklaşırken herkesi bir anda kilo verme telaşı sardı. Siz de 'Artık eskisi kadar kolay kilo veremiyorum' diyorsanız bu önerilere göz atın.Yaş ilerledikçe kilo vermek zorlaşıyor. Artık eskisi kadar hızlı ve kalıcı kilo veremezken vücudunuzun belli bölgeleri, hele hiç de alışık olmadığınız yepyeni bölgeleri kalıcı yağlarla tanışıyor.

    İleri yaşlarda hormonal yapının değişmesi, metabolizma hızının yavaşlaması, aktivitelerin azalması, vücuttaki kas miktarının azalarak yağ kütlesinin artması gibi birçok nedenden ötürü kilo vermek zorlaşır. Orta yaşla birlikte özellikle bahar aylarında artan kilo verme ve form tutma çabalarınızın eskisi kadar hızlı ve etkili sonuçlar vermediğini fark edebilirsiniz.

    Vücut mevsimsel değişimlere bağlı olarak oluşan ısı değişimlerini hissetmesiyle aldığı enerjiyi daha az yakmaya başlar, yani bir anlamda aldığı enerjilerin bir kısmını depolar. Vücudumuz ısı değişimleri ile arasında kurduğu bu doğal denge mekanizması ile kendi ısısını dengeler. Bu doğrultuda harcadığı enerjiyi düşürerek, bazal metabolizma hızını yavaşlatır.

    ÇÖZÜM ELİNİZİN ALTINDA

    Yüksek Termojenik etkili besin grupları yavaşlayan metabolizmayı hızlandırıyor. Tüm besinlerin Termojenik etkisi vardır ancak bu besinler içinden Termojenik etkisi en yüksek olanlar metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Bu durum metabolizmayı hızlandırma amacıyla başvurulan arayışların en pratik ve etkili yoludur. Termojenik Beslenme ana termojenler ve yardımcı termojenlerden oluşur. Bu iki grup içinden seçilecek besinlerin 3 ana ve 3 ara öğüne yerleştirilmesiyle yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmanız daha kolay kilo vermeniz mümkün hale gelecektir.

    GÜÇLÜ KAS YAPISI

    Termojenik beslenme alışkanlığı kazanmış kişilerde yapılan araştırmalar, bu beslenme rejimiyle kas kütlesinin korunduğunu verilen kilolarınsa tamamen yağdan kaybedildiğini göstermektedir. Kas dostu olarak adlandırılan sistem özellikle menopoz dönemi hanımlar ve genç kızlar için ideal beslenme şekli anlamı taşıyor.

    NASIL BİR MÖNÜ GEREKİR?

    O zaman gerçek soru şu olmalı: "Bugün termojenik etkisi yüksek ne pişirsem?" Mönüdeki seçenekler şunlar olmalı; tavuk göğsü, hindi göğsü, yağsız kırmızı et, balık, yumurta akı. Araştırmalar, proteinlerin yüksek termojenik etkisi olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda bu besinler sizi tok tutma özelliğine de sahip. Mönüdeki proteinlerin yanına bir de sebze seçmek gerekiyor.

    İşte seçenekler: karnabahar, salata (maydanoz, roka, tere, göbek, kıvırcık), lahana, brokoli, yeşil fasulye, ıspanak veya semizotu. İşte bir seçenek daha, bu kez baklagillerden birini seçebilirsiniz; esmer pirinç, kepekli bulgur, kepekli makarna, Termojenik tozlar: Birini seçerek tuz yerine kullanın; köri veya zencefil Lezzet yardımcıları: soğan, domates, sarımsak, maydanoz, dereotu, mantar.

    Takvim





    Metabolizmayı hızlandırmanın yolları Yorumları